ESTO wint eerste nacompetitie-wedstrijd.

Met een 3-2 overwinning gaat ESTO door naar de volgende ronde voor behoudt van een plaats in de 2e klas. Volgende week ontvangt zij hiervoor de Uithoornse ploeg Legmeervogels op de Kievitsheuvel. Bij winst zal op neutraal terrein nog een wedstrijd gespeeld moeten worden om niet te degraderen. Alles bij elkaar geen makkelijke opgave en dat was ook de zaterdag gewonnen wedstrijd tegen 3e klasser Blauw-Zwart niet. Het klasse verschil was er voetbaltechnisch absoluut, maar kwa inzet en de wil om te winnen waren Blauw-Zwarten zeker gelijkwaardig. Het werd een heerlijke pot voetbal mede dankzij de scheidsrechter en zijn neutrale assistenten. De scheids was resoluut en liet de bal zoveel mogelijk rollen. De grensrechters waren scherp.

Direct na de aftrap pakte ESTO het initiatief en drukte de Blauw-Zwarten uit Wassenaar in de verdediging. Dat resulteerde na ruim een kwartier in een 1-0 voorsprong dankzij een fraaie kopbal van Coen de Groot vanuit een uitstekende voorzet van Yannick Saeijs. ESTO bleef goed voetballen en leek op een degelijke overwinning af te koersen. Na een half uurtje moest echter Joey Anker met een fabelachtige redding zijn ploeg behoeden voor de gelijkmaker. Daarna veerde de Wassenaarse ploeg op en maakte met zijn lange kopsterke voorhoedespelers het knap lastig voor de verdediging. Dat resulteerde uiteindelijk in een overtreding binnen het zestienmeter en een strafschop die onberispelijk werd benut voor de gelijkmaker in de 46e minuut.

De spelhervatting voor het tweede deel begon met een scrimmage voor het doel van Joey die opnieuw zijn geweldige keepers-talent moest tonen. Blauw-Zwart zette met veel wilskracht ESTO onder druk en pakte in de 71e minuut de 1-2 voorsprong met een scherpe schuiver in de verre hoek. Langzaam knokte ESTO zich terug in de wedstrijd en werden de wissels met tactische omzettingen bepalend. Wouter-Jan Bos bracht op de linkerflank meer gevaar. Pim de Visser verzilverde in de 85e minuut een fraaie voorzet van Wouter-Jan voor de gelijkmaker 2-2. In de 90e minuut zorgde Jesper de Heij met een hard schot voor de 3-2 overwinning en werd daarmee matchwinnaar.

Volgende week dus opnieuw en thuiswedstrijd die begint on 14.30 uur. Net als afgelopen zaterdag zijn veel supporters heel belangrijk voor het behalen van de winst en uitzicht op behoudt van een plaats in de 2e klas.

Verslag Han Koevoets

Beeld Sportfotogaaf.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp