Rohda’76 verlaat nacompetitie met opgeheven hoofd

Het is Rohda’76 niet gelukt een stap richting derde klasse te zetten. Tegen Te Werve weerden de mannen van Arjen Linstra zich kranig, maar moesten ver in de verlenging de overwinning aan de Rijswijkers laten: 3-2.

Een ervaring rijker en een illusie armer. Zo laat het nacompetitieduel zich het beste typeren, vond Linstra na afloop. ,,Onderaan de streep heeft Te Werve verdiend gewonnen, omdat ze meer ervaring en voetbalgogme hadden. Maar er waren een paar situaties dat het zo maar anders had kunnen lopen. We zijn strijdend ten onder gegaan en verlaten de nacompetitie met opgeheven hoofd.’’

Boban Lazic zorgt voor dreiging. Foto Don van der Meer

Veerkracht

Rohda’76 miste op voorhand enkele sterkhouders: Steven Holthuijsen (langdurig geblesseerd), Issam el Bouazatti, Vlatko Lazic en neef Bojan Lazic (alle drie met vakantie). Linstra durfde het aan om een basisplaats te vergeven aan de 17-jarige tweeling Pepijn en Jorrit van der Have.

Het jeugdige team toonde in de reguliere speeltijd veel veerkracht. Net na de rust poetste Mitchell van Waveren de 1-0 achterstand weg die Rohda’76 na een kwartier in de eerste helft had opgelopen. Wessel Sterk herhaalde dat kunstje nadat de thuisclub opnieuw op voorsprong was gekomen. Dus prijkte er na 90 minuten 2-2 op het scorebord. En dat betekende een verlenging.

Capituleren

Die toegevoegde tijd pakte niet goed uit voor Rohda’76. In de 108e minuut moest doelman Luc Spannemaker voor de derde keer capituleren: 3-2. En dit keer bleven de moegestreden blauwhemden het antwoord schuldig en spatte de promotiedroom uiteen. ,,De spelers zijn een ervaring rijker en we hopen deze prestatie volgend seizoen te verbeteren,’’ keek Linstra alvast vooruit.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp