De Regenboog scoort in verkeersveiligheid

Feest op De Regenboog in Reeuwijk-Brug! Wethouder Robin Kersbergen verraste de school met de bekendmaking dat deze basisschool een uitvoering van de theatervoorstelling ‘The Magic Traffic Show’ voor leerlingen en ouders heeft gewonnen. De prijs is verdiend omdat de school tijdens de Schoolbrengweek van 2022 met 89% de hoogste score heeft behaald met de SCHOOL op SEEF Schoolbrengmonitor.

Kilometers maken

Om vaardig te worden in het verkeer is het belangrijk dat kinderen in de praktijk ervaring opdoen. Door veel van huis naar school en terug te lopen of te fietsen doen ze dergelijke ervaring op. Om dit te stimuleren organiseert het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland jaarlijks de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. Ouders en leerlingen worden uitgedaagd in

die week zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te komen. Met behulp van de digitale Schoolbrengmonitor kunnen ze dagelijks registreren hoe de leerlingen naar school zijn gekomen.

Hoogste score van de regio

Uit de gegevens van de Schoolbrengmonitor is gebleken dat van De Regenboog in 2022 het hoogste percentage leerlingen van de regio Midden-Holland lopend of op de fiets naar school kwam. Dit percentage bedroeg namelijk maar liefst 89%; daarom wint de school de theatervoorstelling voor leerlingen en ouders.

“Ik ben er heel trots op, dat de leerlingen en ouders van De Regenboog deze prestatie hebben geleverd. Want lopen en fietsen naar school is niet alleen leuk, gezellig, gezond en goed voor het milieu, je leert er ook nog eens heel veel van. Het is hartstikke goed dat De Regenboog hier zoveel aandacht aan besteedt,” aldus wethouder Kersbergen.

Schoolbrengweek en Maand van de Veilige Schoolomgeving 2023

Met de overhandiging van een cheque voor de voorstelling gaf de wethouder ook het startsein voor de voorbereidingen van de Schoolbrengweek en de Maand van de Veilige Schoolomgeving van dit jaar. Met de themamaand vragen we aandacht voor verkeersveilig gedrag in de schoolomgeving en voor het belang van verkeersopvoeding door ouders. De maand loopt van 20 augustus tot 22 september. De Schoolbrengweek wordt dit jaar gehouden van 11 tot en met 15 september.

Maak een punt van nul

De Maand van de Veilige Schoolomgeving en de Schoolbrengweek maken onderdeel uit van de aanpak ‘Maak een Punt van Nul’. Daarmee willen het ROV, de regio’s en gemeenten en hun partners bereiken dat het aantal verkeersslachtoffers in Zuid-Holland teruggaat naar nul doordat veilig gedrag in het verkeer de norm wordt.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter