Statenleden brengen stem uit, vertrouwensbreuk binnen GroenLinks

Net als in alle andere provincies brachten vandaag de leden van de Provinciale Staten hun stem uit en kozen een nieuwe eerste kamer. Niet geheel onverwachts kwam BBB opnieuw grote winnaar uit de bus. De partij met Caroline van der Plas als fractieleider in de Tweede Kamer heeft sinds vandaag 16 zetels in de eerste kamer. In Zuid-Holland brak binnen GroenLinks een kleine rel uit. Het statenlid voor deze partij Deborah Fernald koos voor Volt en niet voor haar eigen partij. Als reactie werd zij dinsdagmiddag onmiddellijk uit de fractie gezet. Er was een onoverkomelijke vertrouwensbreuk ontstaan was de reactie van GroenLinks

Ook Heidi Loo was vandaag in Den Haag aanwezig om haar stem uit te brengen. De inwoonster van Reeuwijk-Brug stond tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten afgelopen maart nummer twee op de kieslijst van BBB. Na de enorme winst die haar partij ook in Zuid-Holland haalde was zij gegarandeerd van een zetel in de volksvertegenwoordiging van deze provincie.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp