Ronald van Rossum start per 1 juni als ambassadeur

Gemeente Gouda en het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) starten vanaf 1 juni samen een proef om AZC bewoners goed te laten landen in de Goudse samenleving. Ronald van Rossum start hiervoor als ambassadeur. In deze rol gaat hij aan de slag met de pilot om AZC-bewoners te laten wortelen in de stad. Het COA wil de ervaringen die worden opgedaan met de proef ook gebruiken voor andere gemeenten.

Van Rossum legt in zijn nieuwe rol verbinding tussen zowel de gemeente, het COA, de inwoners van AZC Molenwiek, bewoners, bedrijven en vrijwilligersorganisaties met als doel het activiteitenprogramma (waaronder werk) voor de bewoners van AZC Molenwiek uit te bouwen. Van Rossum krijgt deze functie vanwege zijn grote netwerk binnen Gouda die hij onder andere heeft opgedaan door zijn rol binnen Gouda750 en zijn voormalige functie als centrummanager van de gemeente.

Foto: Astrid den Haan

Ervaring

Wethouder Rogier Tetteroo: “Ronald is geknipt voor deze ambassadeursrol. Met zijn ervaring en netwerk binnen de Goudse samenleving heb ik er alle vertrouwen in dat hij ook in deze functie van grote waarde gaat zijn voor zowel de gemeente Gouda en het COA als (nieuwe) inwoners van Gouda. Voor het Goudse AZC gaan we voor een typisch Goudse invulling.”

Ronald van Rossum: “In deze rol wil ik de focus leggen op het verbinden van ‘oude’ en nieuwe Gouwenaars. Iets waar ik erg naar uitkijk, aangezien ik hier als centrummanager en tijdens Gouda750 al veel ervaring mee heb opgedaan. Gouda is een prachtige stad, maar het wordt nog mooier als je je er thuis voelt. Dat gun ik iedereen.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp