Oude tijden herleven met medailleregen zwemmers in Duitse Nordhorn

Voor de 46e keer werden de pinkers zwemwedstrijden in het Duitse Nordhorn georganiseerd. Een groot internationaal tweedaags zwemtoernooi met ruim 40 verenigingen en bijna 1000 deelnemers. De zwemmers van BZ&PC gaan hier al vanaf de 1e editie naartoe. Dat de zwemafdeling van BZ weer in de lift zit werd nog meer eens bevestigt. Het aantal jonge zwemmers groeit flink. Een grote groep was dan ook mee. Dat plezier de sleutel is werd in Nordhorn weer eens bevestigt. Met zo’n 50 personen werd gekampeerd op het zwembad terrein. Naast veel plezier waren de prestaties zoals in de beste jaren.

In het 50 meter lange buitenbad begonnen zaterdag ochtend de wedstrijden. De zon en de ambiance bleken de BZ zwemmers goed te doen. Langs de badrand moedigde de zwemmers (en ouders) met vlaggen en toeters elkaar aan. Het bleek als ‘doping’ te werken. Het ene na het andere persoonlijke record werd gezwommen. Opmerkelijk want in een 50 meter bad zijn er minder keerpunten en ben je normaal een stuk langzamer dan in een 25 meter bad.

‘Senior’ Maaike Broersma (20) gaf de jeugd het goede voorbeeld. Ze was de snelste op de 200 meter rugslag en vrije slag, tweede op de 200 meter wisselslag en tweede op de 100 meter rugslag.

De jongste zwemmer Mink de Heij (8) won in een zeer goede race de 100 meter schoolslag. Jessica Bannatyne (9) werd op deze afstand knap tweede. Noa Rijkaart (9) werd op de vroege zondagochtend derde op de 200 meter rugslag. Ze zwom deze afstand voor het eerst. Dat deed ook Lars van Bergen (10) op de 200 meter schoolslag. Het resultaat was een uitstekende 2e plaats.  

De net 11-jarige Julia Bannatyne won maar liefst 5 medailles (1e op de 100 meter rugslag, vlinderslag en 200 wisselslag, 2e op de 200 meter rugslag en 3e op de 200 meter vrije slag).

Bovendien werd aan Julia een speciale rugslag beker uitgereikt voor de beste prestatie op deze afstand.

Thijs van Kints (11) kwam een paar keer net tekort voor een medaille. Op de 200 meter vrije slag was het wel raak. In een spannende race werd hij derde. Finn de Heij (13) was in goede vorm. Het leverde verrassende grote tijdsverbeteringen op en als kers op de taart een 3e plaats op de 100 meter vrije slag. Mede geholpen door de onderlinge strijd met Ayrton Verboom (17). Hij was weer succesvol met een 3e plaats op de 200 meter rugslag.

Donna van der Meer (17) won ondanks dat ze niet topfit was op zondag eind van de dag toch nog zilver op de 200 wisselslag. Niet alleen een mooie afsluiting voor haar, maar ook voor alle zwemmers.

Naast de medailles waren er voor alle top 6 noteringen ‘eine Urkunde’. De zwemmers en begeleiding kijken met een voldaan gevoel terug op het leuke en succesvolle weekend.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp