Ontmoet de wijnmaker zelf bij het Reeuwijks Wijnhuis

Maandag 29 mei, 2e Pinksterdag vanaf 16:00 uur Miereakker Reeuwijk-Brug

Ontmoet op maandag James Mckenzie, wijnmaker uit Zuid Afrika en proef natuurlijk de bijzondere wijnen die hij maakt op zijn wijngaard Snow Mountain. De naam van Snow Mountain komt van de hoog gelegen wijngaarden, uitkijkend op de berg ‘Sneeuwkop’. James Mckenzie produceert hier spannende wijnen van Chardonnay, Pinot Noir en Syrah. Wellington ligt zo’n vijftien kilometer ten noorden van Paarl. De wijngaarden van Snow Mountain hebben een ondergrond van leisteen (Malmesbury schalie) met een weinig klei. De bodemstructuur heeft een uitstekende waterretentiecapaciteit De druivenstokken ontvangen dan ook enkel irrigatie indien er gevaar op extreme waterstress bestaat. Het klimaat is typisch mediterraan met warme en droge zomers en vochtige winters.

Wijn uit Zuid Afrika

Zuid-Afrika is een land dat bekend staat om zijn prachtige landschappen, diverse culturen en rijke geschiedenis. Maar het land heeft ook een bloeiende wijnindustrie die internationale erkenning heeft gekregen. Zuid-Afrikaanse wijnen behoren tot de beste ter wereld en worden gewaardeerd om hun kwaliteit, diversiteit en unieke smaken.

De wijnbouw in Zuid-Afrika heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw, toen de Nederlandse kolonisten hier voor het eerst wijngaarden aanplantten. In de daaropvolgende eeuwen groeide de wijnindustrie gestaag, met invloeden vanuit Europa en de Nieuwe Wereld. Vandaag de dag heeft Zuid-Afrika een breed scala aan wijngebieden, variërend van de vruchtbare valleien van Stellenbosch en Paarl tot de koelere kustregio’s van Walker Bay en Constantia.

Wat de Zuid-Afrikaanse wijnen onderscheidt, is de diversiteit aan druivenrassen die er worden verbouwd. Naast de bekende internationale variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay, heeft Zuid-Afrika ook unieke inheemse druivenrassen zoals Pinotage, een kruising tussen Pinot Noir en Cinsault. Deze variëteit biedt een kenmerkende smaakprofiel met aroma’s van rijpe bessen en specerijen.

De Zuid-Afrikaanse wijnproducenten hebben een sterke focus op duurzaamheid en milieubewustzijn. Veel wijnboerderijen werken volgens strenge milieunormen en gebruiken methoden zoals biologische landbouw en waterbeheer om de kwaliteit van de druiven en de impact op het milieu te verbeteren. Dit heeft geleid tot een groeiend aanbod van biologische en duurzame wijnen uit Zuid-Afrika.

Of je nu houdt van robuuste rode wijnen, verfrissende witte wijnen of sprankelende mousserende wijnen, Zuid-Afrika heeft voor elk wat wils. Met zijn rijke geschiedenis, diverse druivenrassen en aandacht voor duurzaamheid is de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie een belangrijk onderdeel geworden van de internationale wijnwereld. Het is een ware ontdekking voor wijnliefhebbers en een uitnodiging om de unieke smaken en prachtige wijngaarden van dit fascinerende land te verkennen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp