IJsselmarkt / Josephmarkt

Elk jaar op tweede Pinksterdag wordt de gezelligste rommelmarkt van Gouda gehouden, de IJsselmarkt en Josephmarkt! De vrijmarkt is in 2002 als grap begonnen en is ieder jaar gezellig druk met honderden bezoekers. Bezoekers worden aangetrokken door de gezellige sfeer, verkoop van oude en nieuwe spullen, zelfgemaakte creaties en lekkernijen. Iedereen is welkom op maandag 29 mei van 8:00 tot 16:00.Oprichter Kri-Janda van der Loo kijkt terug op twintig jaar een succesvolle vrijmarkt. “Het is voor veel straatbewoners een hoogtepunt van het jaar en we hebben ons als IJssellaan echt op de kaart gezet. Veel Gouwenaren kennen het als een gezellige straat waar veel contact is met de buren. Het is mooi om te zien dat de vrijmarkt echt door heel de straat wordt gedragen en iedereen vrolijk wordt wanneer het weer zover is.”

Door corona konden de edities in 2020 en 2021 natuurlijk niet doorgaan, waardoor er vorig jaar extra enthousiast werd gereageerd op de  terugkeer van de markt. “Helaas hebben we het toen eerder moeten stoppen vanwege de regen, maar voor dit jaar hebben we alvast een zonnetje gereserveerd. We kijken uit naar weer een succesvolle edities met veel vrolijke gezichten”, aldus Kri-Janda.

Ook de kinderen worden op de IJsselmarkt en de Josephmarkt niet vergeten. Met elk jaar het succes van verschillende kinderactiviteiten en als hoogtepunt de jaarlijks terugkerende zweefmolen. Oftewel kom allemaal gezellig tweede Pinksterdag naar de IJssellaan voor de IJsselmarkt en de Sint Josephstraat voor de Josephmarkt en maak het zelf mee.

De markt wordt georganiseerd door vrijwilligers en jaarlijks mogelijk gemaakt door GoudApot. Trotse sponsor voor Goudse initiatieven.

Locatie: IJssellaan

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp