Extinction Rebellion wandelt door Reeuwijk

Donderdag 25 mei trok een wandelende protestgroep van Extiction Rebellion door Reeuwijk-Brug. Zo’n 100 klimaatactivisten lopen onder de noemer A12 Mars van Arnhem naar Den Haag om zich zaterdag 27 mei aan te sluiten bij het protest dat opnieuw de Utrechtse Baan gaat blokkeren.

Het doel van de klimaatactivisten is dat de regering de subsidies op fossiele brandstoffen onmiddellijk stopt omdat deze oneerlijk zijn. Voor een treinkaartje betaal je als reiziger btw, terwijl de kerosine van vliegtuigen belasting vrij is. Door naar Den Haag te wandelen willen de klimaatrebellen, zoals ze zichzelf noemen, aantonen dat je ook volledig fossielvrij van de ene kant van het land naar de andere kan verplaatsen.

De route loopt parallel aan de A12 en wordt in 7 etappes afgelegd.Vandaag was het de vijfde dag waarbij van Woerden naar Waddinxveen werd gewandeld.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp