Zomerse opblaasartikelen apart inzamelen en recyclen

Heeft u thuis een lekke strandbal of lek opblaasfiguur liggen? Kapotte opblaasartikelen kunt u apart inleveren bij de milieustraat. Tot eind oktober staat hiervoor een speciale container op de milieustraten in Bodegraven. Zo krijgen uw kapotte opblaasartikelen een tweede leven als grondstof voor bijvoorbeeld slippers, tuinslag of schoenzool.

Het gaat om zwembanden, opblaasfiguren, strandballen, (kleinere) zwembadjes etc. Opblaasartikelen die bedoeld zijn voor waterpret én die met de mond opgeblazen kunnen worden. Cyclus zamelt de zomerse opblaasartikelen in op de milieustraten. U kunt de opblaasartikelen tot eind oktober inleveren.

Opblaasartikelen zijn gemaakt van PVC. Dit is een materiaal dat goed te recyclen is. Het is daarom zonde om deze artikelen bij het restafval te gooien en te laten verbranden in de verbrandingsinstallatie. Om de zomerse opblaasartikelen een tweede leven te geven, werkt Cyclus samen met Vinylrecycling in Lelystad. Hierdoor worden opblaasfiguren, luchtbedden en zwembadjes een grondstof diverse nieuwe producten. Zo werken we samen aan een circulaire economie.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp