Nieuwe MKB-Deal: Laat digitalisering voor je werken!

De gemeenten Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Zoeterwoude, provincie Zuid-Holland en VNO-NCW Rijnland hebben de officiële start van de negende MKB-Deal aangekondigd. Deze samenwerking, die onder de vlag van Economie071 wordt uitgevoerd, heeft als doel om digitalisering in het midden- en kleinbedrijf (mkb) te versnellen en daarmee de regio economisch te versterken.

In de Economie 071 regio is gebleken dat ondernemers, met name in het kleinbedrijf met 2 tot 50 medewerkers, nog niet volledig profiteren van de mogelijkheden die digitalisering biedt. Ze hebben moeite om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en dreigingen op digitaal gebied. Met deze deal kunnen ondernemers ondersteuning krijgen om de kansen die digitalisering biedt te verzilveren.  De deal bouwt voort op een succesvolle aanpak waarin tussen november 2021 en eind 2022 ruim 600 lokale mkb’ers geholpen zijn. Voor ondernemers zijn tot en met 2025 een zelfscan, workshops, coaching en een voucherregeling beschikbaar.

Helpende hand

Fleur Spijker, voorzitter Economie071 en wethouder economie in Leiden: ‘De uitdagingen waar het mkb mee te maken heeft zijn groot. Vaak ontbreekt het ondernemers aan tijd en geld om stappen te zetten op het gebied van digitalisering. Terwijl daar juist zoveel kansen liggen, die uiteindelijk tijd en kosten besparen en meer omzet opleveren. Daarom bieden wij de helpende hand waarin we zo concreet mogelijk worden’.

Ecosysteem

Willy de Zoete, gedeputeerde provincie Zuid-Holland: “Het mkb is de motor van de Zuid-Hollandse economie, maar staat voor grote uitdagingen, zeker ook op het gebied van digitalisering. De provincie wil bijdragen aan de ontwikkeling van een robuust ecosysteem voor het mkb. Samen met gemeenten en ondernemersverenigingen geeft de provincie dit vorm via regionale MKB-Deals. Op die manier ontstaat een aanpak die het beste aansluit bij de behoefte van ondernemers en de regio. We roepen mkb’ers op om vooral gebruik te maken van deze nieuwe MKB-Deal.”

Mkb’ers als doelgroep

De doelgroep van de MKB-Deal is het brede mkb, met specifieke aandacht voor het kleinbedrijf met 2 tot 50 werknemers. Andere ondernemers zoals zzp’ers en bedrijven met meer dan 50 medewerkers worden echter niet uitgesloten. Tot het einde van 2025 kunnen zowel ondernemers die hun eerste digitale stappen zetten als ondernemers die op zoek zijn naar de ‘next step’ bij de deal terecht. Ondernemers die nu al willen weten waar zij staan op digitaal vlak, kunnen sinds vandaag een zelfscan invullen. Binnen 15 minuten wordt dan duidelijk welke digitaliseringskansen er voor die ondernemers zijn. De scan en het aanbod zijn te vinden op www.digitaliseringwerkt.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp