De Verhoeff-Rollmanschool heeft deze week een succesvol kunstproject afgerond, waarbij glasobjecten werden gecreëerd door de leerlingen onder begeleiding van Bart Kuiper en Trudy Meise. De kunstwerken waren vorige week gemaakt in het atelier van glaskunstenaar Marry Buiks en zijn nu opgehaald door de school. Als onderdeel van het kunstproject hebben meer dan 200 leerlingen van de Verhoeff-Rollmanschool het atelier aan de Zuidzijde bezocht. Gedurende drie dagen hebben 14 groepen zich intensief beziggehouden met het maken van glasobjecten. Voor de leerlingen waren dit spannende dagen, omdat de veertien kunstwerken nog in de oven moesten worden afgebakken. 

Nu de oven zijn werk heeft gedaan, is het resultaat prachtig geworden. Deze jonge kunstenaars in de dop kunnen trots zijn op het gezamenlijke werk dat ze hebben gerealiseerd. Niet alleen de leerlingen, maar ook alle leerkrachten hebben het project als zeer geslaagd ervaren. De gemaakte kunststukjes zullen binnenkort tentoongesteld worden in de school. Dit biedt een geweldige gelegenheid voor zowel de leerlingen als de rest van de schoolgemeenschap om de creativiteit en het talent van deze jonge kunstenaars te bewonderen. Het geeft hen ook de mogelijkheid om zich verder te laten inspireren door elkaars werk en de schoonheid van glaskunst.
 

Het kunstproject heeft niet alleen bijgedragen aan de artistieke ontwikkeling van de leerlingen, maar ook aan hun teamwork en creatieve expressie. Door samen te werken aan een gezamenlijk doel hebben ze waardevolle vaardigheden opgedaan en zijn ze uitgedaagd om hun grenzen te verleggen.De leerkrachten van de Verhoeff-Rollmanschool zijn trots op de leerlingen en dankbaar voor de inzet van Bart Kuiper, Trudy Meise en glaskunstenaar Marry Buiks. Dit geslaagde kunstproject heeft niet alleen de schoonheid van glaskunst naar voren gebracht, maar ook de kracht van kunst als middel om te leren, te creëren en samen te werken.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter