Uitje van de Zonnebloem

Terug in de tijd bij Acropolis Humanitas in Rotterdam-Hilligersberg

Op een zonnige dag zijn de ouderen uit Reeuwijk, Waarder en Driebruggen van de Zonnebloem eropuit getrokken voor een bijzonder uitstapje. De bestemming van de dag was Rotterdam-Hilligersberg, waar ze een bezoek brachten aan Acropolis Humanitas. Dit unieke gebouw bood de ouderen een warm welkom en bracht hen terug naar vroeger tijden. De kelder van Acropolis Humanitas was namelijk omgetoverd tot een nostalgische plek, volledig ingericht met meubels en spullen uit het verleden.
 

Bij binnenkomst werden de ouderen overvallen door een gevoel van herkenning en nostalgie. De ruimte was tot in de puntjes gedecoreerd en voorzien van authentieke meubelstukken. Voor de ouderen was het alsof ze weer thuis kwamen. Ze werden uitgenodigd om plaats te nemen op comfortabele stoelen en banken, en de sfeer van vroeger op te snuiven.
 

Een van de hoogtepunten van de dag was het ophalen van herinneringen aan vroeger. De ouderen deelden verhalen en anekdotes over hoe het leven eruitzag in hun jeugd. Ze vertelden over de eenvoudige manieren van koken, zoals het bereiden van rijst in een houten kist met stro en doek. Dit soort praktische kennis werd vroeger van generatie op generatie doorgegeven en het was geweldig om te zien dat deze tradities nog steeds in de herinnering van de ouderen voortleefden.
 

Naast de keuken waren er ook andere ruimtes ingericht, waaronder een prachtige toilet en wastafel. De ouderen waren onder de indruk van de zorg en aandacht die was besteed aan het creëren van een omgeving die zo nauw aansloot bij hun eigen herinneringen. Het was een reis terug in de tijd, waarbij ze even konden ontsnappen aan de drukte van het moderne leven en konden genieten van de eenvoud en charme van vroeger.
 

Het uitje naar Acropolis Humanitas was niet alleen een gelegenheid om herinneringen op te halen, maar ook een moment van gezelligheid en samenzijn. De ouderen genoten van elkaars gezelschap en deelden hun ervaringen. Ze voelden zich begrepen en gewaardeerd in een omgeving die speciaal voor hen was gecreëerd.

Het bezoek aan Acropolis Humanitas was een inspirerende ervaring voor zowel de ouderen als de begeleiders. Het liet zien hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan het welzijn van ouderen en hoe waardevol het is om hun verhalen en ervaringen te koesteren. Het uitje bracht niet alleen vreugde en plezier, maar ook bewustwording over het behoud van tradities en het delen van kennis tussen generaties.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp