Scholen ontvangen Klimaatboom

Scholen in Bodegraven en de dorpen er omheen hebben een Klimaatboom ontvangen om te planten op het schoolplein. Dit is een initiatief van mijnklimaatpartij, dat werd overgenomen door het timmerbedrijf Van den Oudenrijn, in het kader van hun 100-jarig bestaan, waarmee ze ook hofleverancier werden.  

Heel symbolisch is door hen de Koninglinde uitgekozen als boom om de scholen cadeau te doen. Deze boom kan ook goed tegen droogte en past in alle grondsoorten. De eerste boom werd maandag overhandigd op de Beatrixschool in Bodegraven aan directeur Astrid Sloof en leerlingen uit groep 8 die de boom later op de dag hebben geplant.

Klimaat

De beide directeuren van het timmerbedrijf, Rob en Hans van den Oudenrijn waren ook aanwezig, en overhandigde tevens een bordje dat bij de boom geplaatst kan worden. De klimaatverandering is iets dat ook leerlingen van de school raakt, en bomen planten is een belangrijke campagne om de opwarming van de aarde te beperken en CO2 op te nemen. 
 

Moestuinen

De bezorging van de bomen op de scholen gebeurde bovendien bij de start van de nationale week van de schooltuinen. De scholen kregen ook een flyer van mijnklimaatpartij waarin een eenvoudig stappenplan wordt beschreven om tot een schoolmoestuin te komen. Sommige scholen hebben dat al, de andere scholen kunnen een beroep doen op mijnklimaatpartij en het initiatief van “Missie Moestuin” van Sandy Zwaan. 

De aflevering van de klimaatboom bij de Beatrixschool met leerlingen uit groep 8 en directeur Astrid Sloof

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp