Zwemster Donna van der Meer knap 2e op de 800 meter vrij slag tijdens provinciale kampioenschappen

Afgelopen 2 weekenden werden de Provinciale kampioenschappen georganiseerd. Tijdens 4 racedagen zwommen de beste zwemmers van Zuid-Holland tegen elkaar. Strijdtoneel was het 50 meter zwembad in Den Haag.

Namens BZ&PC hadden zich Laila Kuipers, Donna van der Meer en Finn de Heij zich gekwalificeerd.

Laila (19) was tevreden over haar 50 en 100 meter vrij. Finn (13) mocht op 8 afstanden meedoen. De jonge zwemmer heeft afgelopen flinke progressie geboekt en mocht zich meten met de topzwemmers die al aardig wat meer uren trainen. In het veld presteerde hij prima met diverse persoonlijke records en klasseringen tussen de 10 en 20. Meest opvallende prestatie was de 200 meter vrije slag.

Donna (16) liet zich tijdens de racedagen goed zien. De vorm was goed en dat bleek uit haar tijden. Diverse top 10 noteringen waren het resultaat. De 400 meter vrije slag zelfs een 4e plaats. Maar het beste resultaat was op de laatste dag. In een zeer vlakke race behaalde ze de 2e plaats op de 800 meter vrije slag.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp