Kunst en Atelierroute dag 2

Na een mooie zaterdag met veel kunst tijdens de atelierroute, stappen we zondag 21 mei weer op de fiets om ook de andere werken van de kunstenaars te zien. We beginnen bij Leo van der Vlist. Leo heeft niet een echt atelier omdat hij altijd buiten schildert. Hier heeft hij zijn inspiratie, zijn licht en de natuur om zich heen. Dat kenmerkt zijn schilderijen. Een kunstenaar die buiten schildert heeft eigenlijk maar een paar uur de tijd om het werk op te zetten, maar ook gelijk af te maken. Je kan maar 1 keer het licht en de omgeving pakken.

Het weer is goed ondanks de wind en dus met tegenwind en zeker geen tegenzin naar Driebruggen waar in het Huis van Alles een expositie te zien was van fotoclub Cameraad, met de fotografen Ilse vd Berg, Gerda van Delzen, Juanita van Eijk en Jan Dijkstra. 4 fotografen met een eigen identiteit. Mooi Grafisch, sfeervolle, oude gebouwen natuur en specifiek vogels. Ook in Het huis van Alles was de schilderclub Driebruggen met Ingeborg Dijkstra, Ellie van Duuren, Corry van Drie en Jan van Drie. Schilderijen abstract maar wel Geometrisch, grafische objecten en mensen waren de schilderijen die je zag

Driebruggen en Reeuwijk is niet zover dus op weg naar het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug waar Annet Perdijk met haar abstracte schilderijen een groot deel wist te benutten. In haar werken werkt ze ook, hoe gek het ook klinkt, met tissues en ook met zand gemengd met acryl. Wonderbaarlijk werk krijg je dan. Marijke van Es had mooi keramiek staan. Zeer veelzijdig werk met dieren, mensen, abstracte vormen maar ze maakt ook porseleinen sieraden.

Het laatste adres waar we heen zijn gefietst hebben we werken gezien van Dirk van der Vecht die veel natuur schildert, maar ook zijn inspiratie haalt uit zijn wandeltochten door Portugal. 18 juni maak ik met Dirk van de Vecht de Podcast Dijkmans in gesprek van EditieGroeneHart waar Dirk vertelt over de passie Portugal en schilderen. Irma Boekel had fijne glaskunst in schilderijlijsten. Dit gaf een mooie weerschijn van al die kleuren. Judith Pluijm schildert vogels zo reëel dat ze net zijn gefotografeerd. Ze omlijst de vogels met abstracte vormen wat een prettig schilderij wordt om ernaar te kijken. Subtiel en rustig

Na deze 2 dagen kan ik zeggen dat deze atelierroute zeer de moeite waard was. Mooie kunst, divers en de mooie verhalen van de kunstenaars geven mij een fijn gevoel en fietsen we naar huis om te gaan genieten van een heerlijk glas bij een heerlijke maaltijd van asperges.

Leo Dijkmans

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp