Atelierroute 20 mei 2023

Onze reis begon vandaag, zaterdag 20 mei, in Het Groene Harthuys, waar ik wethouder Elly de Vries ontmoette die ook vandaag samen met haar man een deel van de atelierroute ging fietsen, exposeerden de kunstenaars Ap Quist, Nienke van der Kooi en Natuurlijk anders.

Na deze expositie bewonderd te hebben op de fiets naar Zuidzijde 47 waar in de tuinen van Corrie Voordouw verschillende kunstenaars hun werken lieten zien. Natuurlijk de mooie bloemen galerij van Corrie Voordouw, waar ze verschillende prijzen mee heeft gewonnen, komen we bij Ilona Koot met haar geweldige serie schilderijen van bloemen. Zij is een meester in het werken met aquarel waar de bloemen in haar werk heel natuurlijk overkomen. Een paar stappen verder komen we bij textielkunstenares Lia van Kesteren die je werkelijk laat denken met haar werken dat je bij een grote bruiloft bent, maar ook de fraaie kleuren in haar moderne werk zijn fantastisch.  Haar dochter Loeki Zuijderviet maakt mixed media schilderijen die modern lijken maar wel met een boodschap een stukje verder in de tuin staat de bekende edelsmid Iris Rijntjes met haar mooie, vaak aparte, collectie sieraden Iris heeft haar atelier in Gouda en EditieGroeneHart heeft dit jaar een korte documentaire gemaakt van haar werk.

Als deze eerste twee bezoeken aangeeft aan kwaliteit dan ben ik benieuwd naar de anderen. Dus weer op de fiets en komen aan bij Willeke Piket en Wil Baas waar we twee verschillende stijlen in werk zien. Wil Baas schildert veel dieren en natuur met een open blik. Willeke Piket schildert veel met kleuren en je ziet het zoeken de in haar werken.

We gaan verder en komen aan bij Keramiste Magda Rijneke die met haar schalen en vazen een aparte touch geeft aan haar werken om te werken met koper waardoor er een waar kleurenpalet ontstaat. In de tuin van Magda Rijneke exposeert ook Maarten Voogd die als beeldhouwer nog les heeft gehad van de bekende Riet Kolenberg en Gerrit Peele. Zijn werken zijn uit verschillende soorten steen en zeer uitzonderlijk.

foto’s: @Digitalekrantbodegraven

De tijd dringt en omdat Piet van der Zee niet op zondag geopend is gaan we hier eerst naartoe. Na een warm welkom zien we veel fijn geschilderde schilderijen. Zijn portretten zijn zo echt dat je denkt dat je met die iemand in gesprek bent. Ook heeft Piet zich door zijn reizen in China laten inspireren door de schoonheid van het Chinees porselein

Gelukkig is het weer nog steeds erg mooi en gaan we op de fiets naar de volgende verrassing en die vinden we in het mooie huis van John Wassenaar en Annemiek van Brakel. Twee totaal verschillende kunstenaars. Annemiek als beeldend kunstenaar met beelden waar je je fantasie de vrijeloop krijgt. Johns werk is heel divers van dieren naar fictie,

Foto: @Digitalekrantbodegraven

Als laatste kunstenaar vandaag gaan we naar Glaskunstenaar Marry Buiks. We werden verwelkomd met een muziekband die muziek uit de 70e-80e jaren speelde. De kunstwerken van Marry zijn al verschillende malen in Bodegraven te zien geweest. Toch weet hij te verrassen met nieuw werk.

We gaan richting huis en morgen weer een dag om kunst te gaan bekijken.

Leo Dijkmans

Foto: @Digitalebodegraafsekrant

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp