Nieuwe Goudse stichting moet belangen Bodegraafsestraatweg en omgeving gaan vertegenwoordigen

Er is een nieuwe stichting opgericht die de belangen van bewoners van de Bodegraafsestraatweg en omgeving moet gaan vertegenwoordigen: Stichting Breevaart Boulevard. Dit keer staat niet het Reeuwijkse deel van de weg centraal, maar het deel langs de Breevaart tussen het Olympia Plein in Gouda en de Reeuwijkse randweg.

De belanghebbende bewoners willen met de stichting meer slagkracht gaan krijgen op het politieke speelveld en streven er naar om het gebied tussen de wijk Plaswijck / Het Omlooppad en de Elfhoevenplas weer leefbaar en veilig te maken voor zowel de bewoners als fietsers, wandelaars en (water)recreanten. Deze doelstellingen wil zij onder andere bereiken door het verkeersluw maken en het herinrichten van de Bodegraafsestraatweg. 

Op dit moment werkt de gemeente Gouda aan een plan om het Goudse deel naar verwachting in 2024 aan te pakken. Daarnaast wil ook de Provincie Zuidholland de ‘snel’fietsroute vanuit Reeuwijk doortrekken naar Gouda. Volgens voorzitter Hans de Leeuw het moment om met elkaar aan de slag te gaan om van een ‘onveilige racebaan’ een mooie en vooral veilige boulevard te maken.

Volgens de stichting vormt de Breevaart de overgang tussen een woonwijk naar het natuurgebied van de Reeuwijkse Plassen. Een drukke rijbaan hoort daar niet tussen. De groep bewoners ziet graag een andere invulling gerealiseerd. Geen revolutie, maar een gericht beleid waarbinnen naast veiligheid ook het herstel van de natuurwaarde en de leefbaarheid uitgangspunten vormen

Meer informatie is terug te vinden op Breevaart Boulevard

foto: website Breevaart Boulevard

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp