De Doorvaardag komt er weer aan op 10 juni

Dit voorjaar is er weer een Doorvaardag. Op deze dag kunt u van 10.00 tot 19.30 uur onbeperkt heen en weer varen tussen Gouda en Reeuwijk. De gemeente Gouda organiseert dit samen met het Gouds Sluiswachtersgilde en de Museumhaven. U kunt heen en weer varen van het Reeuwijks Verlaat tot en met de Mallegatsluis in Gouda en andersom. Voor de Reeuwijkse Plassen moet u als schipper wel een ontheffing aanvragen. Tijdens dit weekend zijn ook de Goudse Museumhavendagen (van 9 tot 11 juni) rondom de Museumhaven. U kunt alleen afmeren in de Oost- en Westhaven en voor de Guldenbrug. Kijk voor meer informatie op de website van Museumhaven Gouda of Welkom in Gouda.

Wethouder Thierry van Vugt: “1 van de geweldige dingen aan Gouda is al dat water en natuur in de buurt. Tijdens de Doorvaardagen maken we hier met onze buren in Reeuwijk optimaal gebruik van. De gemeente Gouda wil de vaarverbinding tussen de Reeuwijkse Plassen en de binnenstad van Gouda verbeteren. En dit keer is het extra leuk omdat ook de tweejaarlijkse Museumhavendagen plaats vinden in de stad.”

Tijdens de doorvaardag zijn er geen vaste tijden

De bruggen en sluis tussen Gouda en Reeuwijk worden normaal op vaste tijden bediend, en maar 3 keer per dag. In het hoogseizoen (juni, juli en augustus) is dit op zaterdag en zondag 4 keer per dag. Tijdens de Doorvaardag hoeft u geen rekening te houden met bedieningstijden en doorvaartijden. Er wordt op die dagen onderzocht of er dan meer bezoekers gebruik maken van deze vaarverbinding.

Later dit jaar wordt er nog een Doorvaardag georganiseerd. We houden u hier op de hoogte van de datum.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter