Tentoonstelling over de Grote Brand van Bodegraven in 1870

Het is ruim 150 jaar geleden dat een grote ramp Bodegraven trof, namelijk de Grote Brand van mei 1870. In het kader hiervan organiseert de SHKB een tentoonstelling over deze Grote Brand. Aan de hand van foto’s en tekeningen laten we het gezicht van Bodegraven zien van voor en na de brand.

De brand begon bij in de oven van bakkerij Mol in de van Tolstraat. Bijna het gehele toenmalige dorp werd in de as gelegd. Dit kwam o.a. door de harde wind en de vele rieten daken en houtbouw van woningen en bedrijfjes.

U kunt de tentoonstelling bekijken in het Groene Harthuys, Bouwsteeg 6 van donderdag 25 mei t/m dinsdag 30 juni. De openingstijden zijn dinsdag en zaterdag de hele dag en verder woensdag, donderdag en vrijdagmiddag. Toegang is gratis.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter