De natuur in dit weekend? Ontdek de purperreigers in de Nieuwkoopse plassen

Een stuk zeldzamer, iets kleiner, sierlijker en donkerder dan de bekende blauwe reiger die we overal parmantig aan de rand van de sloten zien rondstappen. Dat is de purperreiger. Een moerasbewonder die graag in overig jarig rietland in kolonies broedt. Kortom het is een van de graag geziene gasten in het Nieuwkoopse plassengebied. Dit weekend kun je hem ontdekken tijdens een vaartocht op zoek naar deze bijzondere reiger.

Tijdens de boottocht geniet je van de grote afwisseling in het mooiste moerasgebied van het Groene Hart. We varen naar het mooie Zuideinde, gelegen aan de zuidkant van de Nieuwkoopse Plassen. Vorig jaar zijn in dit gebied door onze boswachters ruim 90 nesten van de purperreiger waargenomen. Als je ergens kans maakt op een ontmoeting met purperreigers, is het wel in het Zuideinde. Deze omgeving is één van de grootste Nederlandse broedgebieden voor deze vrij zeldzame vogelsoort. Onderweg vertellen onze boswachters je van alles over de reigersoorten uit deze omgeving.

Met de fluisterboot vaar je langs prachtige plekjes om purperreigers te spotten. Ook kom je er achter wat de leefgewoontes van deze bijzondere broedvogels zijn. Heel dicht bij de nesten varen we niet, maar gewapend met verrekijker en fotocamera’s zal het ongetwijfeld genieten worden!

Data: 21 en 26 mei | 4 – 16 en 24 juni van 13.00 – 16.00 uur.

Meevaren, meer informatie en reserveren vind je hier

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp