Japanse duizendknoop onder hoogspanning

De gemeente zet net als vorig jaar weer harde middelen in om onkruid te lijf te gaan. Niet met chemische bestrijdingsmiddelen, maar de Japanse duizendknoop wordt bewerkt met elektriciteit. De laatste jaren komen we steeds meer invasieve exoten tegen in ons landschap. Dat zijn planten die van nature niet in Nederland voorkomen, maar zich er toch thuis voelen. Door het ontbreken van natuurlijke vijanden zoals bacteriën, schimmels, insecten en concurrerende plantensoorten, vermeerderen ze zich hier snel. Ze worden daarmee schadelijk voor onze natuur. De Japanse duizendknoop is zo’n invasieve exoot.
 

Er is een nieuwe manier gevonden in de strijd tegen dit onkruid: met elektriciteit onder hoog voltage. Er wordt 5000 volt door de stengels gejaagd. Deze methode is vorig jaar voor het eerst toegepast in Bodegraven-Reeuwijk en bevalt goed. We zien dan ook een terugval in de groei van de Japanse duizendknoop. Deze week vindt de eerste ronde van de bestrijding plaats, om in september de tweede ronde van dit jaar te doen.

japanse duizendknoop

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp