Bijzonder Kunstproject voor leerlingen Verhoeff-Rollmanschool  

Deze week is voor de leerlingen van de verschillende groepen, 3 – 8,  van de Verhoeff-Rollmanschool uit Bodegraven-Reeuwijk een bijzonder Kunstproject van start gegaan. En dat deden ze, zoals je van een school die vorige maand van Wethouder Kersbergen voor de vierde keer het  “School op Seef verkeerslabel” uitgereikt heeft gekregen, vanaf de school met de fiets.  

Het “School op Seef verkeerslabel” staat overigens voor het feit dat de school zich actief inzet voor verkeerseducatie en dat ze blijft werken aan de verkeersveiligheid van hun leerlingen op en rondom de school.  Het Kunstproject, wat verdeeld was over 3 dagen, ging dus voor de leerlingen van start door op de fiets onder begeleiding vanaf het Dronenpark naar de Galerie van glaskunstenaar Marry Buiks op de Zuidzijde te rijden. 

Daar aangekomen maakten ze kennis met de schitterende wereld van het glas. Ze keken niet alleen hun ogen uit maar gingen ook aan het werk. Naast het uitvoeren van een puzzelopdracht maakten ze met elkaar een bijzonder kunstwerkje van glas. Dit deden ze aan de hand van de door de school vooraf ingeleverde tekeningen over het scheppingsverhaal. Met veel geduld en nauwkeurigheid legde iedere leerling een glassteentje bij aan het groepskunstwerk. 

Na een klein uurtje werden zij afgewisseld door de volgende groep leerlingen en vertrokken zij weer op de fiets naar school. Op de Zuidzijde was het dan ook drie dagen lang een komen en gaan van fietsende leerlingen. Op het resultaat moeten de leerlingen nu even wachten want alle gemaakte glasobjecten moeten nog de oven in. Onder een temperatuur ± 825 °C wordt het gemaakte glasobject dan tot een geheel gevormd. Vervolgens blijft het afwachten wat het stookproces met de gemaakte glasobjecten gaat doen. Als het stookproces na een paar dagen is afgerond wordt de oven geopend. Dit is altijd spannend want dan pas wordt duidelijk of het glas het gewenste resultaat heeft opgeleverd. 

Soms is dat niet het geval en ontstaat er b.v. door de spanning van het glas breuken in het object. Dat maakt dat het werken met glas uitdagend en geen vanzelfsprekend is. De leerlingen kunnen in ieder geval terugkijken op niet alleen een leuke fietstocht maar ook op een bijzonder kunstuitstapje. In de kleurrijke omgeving van het atelier hebben ze kennis gemaakt met glaskunst. Met spanning wordt er nu uitgekeken naar het eindresultaat. 

Het Atelier aan de Zuidzijde 92 doet overigens dit weekend mee aan de Kunstroute. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp