Workshop Schilderen op Chinees porselein bij Parkvilla

Op woensdag 7 juni organiseert Parkvilla voor de eerste keer een speciale workshop Chinees Porselein schilderen met keramisten uit Jingdezhen. Het is een complete dag met uitleg, demonstraties, lunch en daarna kunnen cursisten zelf aan de slag. Jingdezhen, de stad van het porselein, is een broedplaats voor kunstenaars en kunsthandelaren. De stad heeft een keramiekuniversiteit met 20.000 studenten en een ruime keuze aan galerieën, ateliers en fabrieken. In deze setting heeft de Delftse galeriehouder Simone Haak veel internationale kunstenaars ontmoet, resulterend in deze workshop.

Compleet programma

‘Het is een dag voor mensen die houden van keramiek én van schilderen. Educatief én ontspannend. Echt een cadeautje voor jezelf’, vertelt Arjenne Bouwknegt van Parkvilla.

Het programma begint om 10.30 uur met een presentatie over de techniek die Chinese pottenbakkers gebruiken en de speciale schildertechnieken. Li Zhen demonstreert daarna het draaien van Chinese theepotjes en neemt eigen werk mee om een indruk te krijgen van het resultaat. Na de theeceremonie volgt er nog een demonstratie over de technieken en motieven die door Chinese schilders gebruiken om keramiek te decoreren. En dan gaan cursisten zelf aan de slag. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van authentieke, handgemaakte Chinese kwasten en penselen. Om de penseelstreek van de verschillende kwasten te leren kennen, wordt er eerst met water geoefend op speciale tekenborden. Na de lunch wordt er geoefend op papier met Oost-Indische inkt, om de uiteindelijke tekening op het Chinese porselein vast te leggen. Na het decoreren worden de producten geglazuurd en gebakken. Meer informatie: www.parkvilla.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp