De Regenboog damt op finale NK-schooldammen

Zowel een welpen- als een pupillenteam van De Regenboog wist zich na het gemeentelijke toernooi te kwalificeren op achtereenvolgens het provinciale toernooi en de halve finale van het NK-schooldammen voor het Nederlands Kampioenschap dat afgelopen zaterdag werd gehouden.

Voor het welpenteam was het een thuiswedstrijd, want de Reeuwijkse damvereniging Denk en Zet organiseerde deze finale. De derde plek op de halve finale schepte grote verwachtingen bij dit team van jonge dammers, bestaande uit Robbin Oskam, Dex Zweere, Lorenzo en zijn zusje Zoë Groenendijk. Al eindigde dit team op de 23-ste plek, het was een onvergetelijke ervaring om bij de beste 100 dammers van Nederland te horen. Het pupillenteam, Christiaan Rutjens, Maarten Kalkhoven, Hannah van Leeuwen en Rosalie Achterberg hadden zich in de halve finale op het nippertje gekwalificeerd, maar brachten het er in de finale, die in Hoornaar werd gespeeld, erg goed vanaf. Met een 12-de plek in een deelnemersveld van 26 teams eindigde dit damteam keurig in de middenmoot.

Hans de Knikker van damvereniging Denk en Zet heeft vanaf de herfstvakantie damlessen verzorgd op De Regenboog, waardoor het enthousiasme voor deze denksport leeft op school. Directeur Nel van Galen hierover: “Op deze wijze stimuleren we dat kinderen weer hele andere talenten aanboren dan in het dagelijkse lesprogramma. We zijn erg blij met en dankbaar voor de lessen van Hans.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp