Vier inschrijvers voor ov-concessie Zuid-Holland Noord

Vervoerders Arriva, EBS, Qbuzz en Transdev hebben een bod ingediend voor de ov-concessie Zuid-Holland Noord. Dat bleek woensdag 10 mei in het provinciehuis bij het openen van de digitale kluis met inschrijvingen. Het gaat om de grootste ov-aanbesteding in de grootste provincie van Nederland met een marktwaarde van maximaal rond de €1 miljard.

De nieuwe concessie gaat in per december 2024. De winnende vervoerder mag minstens 8 jaar het busvervoer verzorgen in Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda en 15 andere gemeenten in het noorden van Zuid-Holland. Daaronder vallen ook de succesvolle R-netverbindingen in het gebied. Als de winnende vervoerder vanaf het begin van de periode bussen zonder uitstoot inzet, duurt de periode 13 jaar. Dat geeft het bedrijf extra gelegenheid om te investeren in emissieloze bussen. Momenteel is Arriva de vervoerder in het gebied.

“We kijken uit naar de nieuwe periode, waarin we een grote stap zetten naar schoon busvervoer”, zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Frederik Zevenbergen (verkeer en vervoer). “Door onze inzet op nieuwe technieken en innovatie voor zero-emissievervoer helpt dit de provincie om de klimaatdoelen te halen, terwijl we blijven investeren in een goede dekking van het ov-netwerk voor onze inwoners.”

Naar verwachting eind juni wordt bekend welke van de vier vervoerders de aanbesteding wint. Verliezende partijen hebben daarna nog 6 weken om bezwaar te maken.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp