Ipse de Bruggen en Jostiband op bezoek bij ministerie VWS en SZW

Op vrijdag 12 mei, de Dag van de Zorg, hebben de ministeries Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hun medewerkers een lunchconcert aangeboden van de Jostiband. Ipse de Bruggen mocht de organisatie rondom het concert invullen. Vanuit Petit Café de Resident van Ipse de Bruggen werden de bezoekers voorzien van heerlijke hapjes en drankjes. In de kramen van dagbestedingslocaties De Ruimte uit Delft en Palet uit Naaldwijk was te zien welke producten gemaakt worden bij diverse dagbestedingslocaties van de zorgorganisatie.


Minister Ernst Kuipers krijgt koffertje met instrumenten van Lyan Verburg  

 
Naast het lunchconcert konden de bezoekers ook zelf ervaren hoe het is om met de Jostiband mee te spelen. Diverse mensen namen plaats achter keyboard, xylofoon of klein slagwerk en ervaarden dat het spelen met de speciale kleurennotitie nog niet zo eenvoudig is. Regelmatig hielp een Jostibandlid om de gastspeler bij de les te houden en de juiste toetsen aan te laten slaan. Minister Ernst Kuipers was door werkzaamheden te laat om zelf mee te spelen. Hij kreeg uit handen van orkestleider Lyan Verburg een koffertje met instrumenten om zelf thuis mee aan de slag te gaan. 


Talenten benutten
De dag stond in het teken van ‘De dag van de Zorg’. Medewerkers van de beide miniseries konden op deze manier kennis maken met de diversiteit van de gehandicaptenzorg. Marcelis Boereboom, secretaris – generaal VWS gaf in zijn toespraak aan: ‘De Jostiband is een voorbeeld van mensen die van zichzelf weten dat zij een beperking hebben, maar zich daar niet van laten weerhouden. Zij benutten juist hun talenten en laten zich niet door anderen beperken. Met een klein beetje hulp kunnen zij het beste uit hun leven halen.’Nayno zorgt voor de luch voor de gasten tijdens lunchconcert van de Jostiband


Diversiteit en inclusiviteit
Het was vooral een informele bijeenkomst van de beide ministeries, hun medewerkers en zorgorganisatie Ipse de Bruggen. Fred Fillekes, bestuurder Ipse de Bruggen: ‘Wij laten graag zien wat een diverse sector de gehandicaptenzorg is. Naast de Jostiband hebben onze cliënten van de horecalocaties de Zoetelaar, de Resident en bakkerij ‘t Blauwe hek hier een mooie bijdrage aan geleverd. Zij doen hun werk fantastisch en dit past bij de inclusieve samenleving die wij zo belangrijk vinden.’


Jostiband is onderdeel van Ipse de Bruggen, één van de grootste zorgverleners in Zuid-Holland. Al meer dan honderd jaar zijn wij er voor mensen met een (lichte) verstandelijke of meervoudige beperking. Vaak hebben zij een complexe zorgvraag. Dankzij onze ervaring en deskundigheid hebben we ons ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Het is onze overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is.


Ipse de Bruggen. Altijd meer mogelijk.  www.ipsedebruggen.nl 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp