Eerste paal voor nieuw Junis Kindcentrum

Een feestelijk moment in Bodegraven: het startsein voor de bouw van het nieuwe kindcentrum van Junis Kinderopvang. Kinderen, collega’s, buurtbewoners, bouwers en  bestuurders, waaronder wethouder Elly de Vries, vierden dit moment samen. Het nieuwe kindcentrum komt te staan tussen de Willibrord-Milandschool en de Prinses Beatrix-school in en opent haar deuren in de lente van 2024. 

In 2018 zijn de eerste plannen gemaakt. Na goed overleg en afstemming met de scholen, de gemeente en buurtbewoners kreeg Junis in de loop van 2021 akkoord om de nieuwbouw voor te bereiden. Begin dit jaar is het huidige pand gesloopt en nu is het zover. Het gaat hier écht gebeuren: een kindcentrum in Bodegraven dat plek biedt aan 96 kinderen van 0-13 jaar! 
 

“Geweldig dat we kinderen van 0-13 jaar een doorgaande ontwikkellijn kunnen bieden aan het Dronenplein”, zegt Bart Elenga, bestuurder van Junis Kinderopvang. Door het nieuwe pand kunnen we in plaats van alleen een kinderdagverblijf (0-4 jaar) straks ook buitenschoolse opvang (BSO) bieden voor kinderen. Dichtbij de basisscholen waar we al mee samenwerken. Die samenwerkingen willen we uitbreiden en verdiepen. Zo kunnen kinderen zich nog veiliger en vrijer voelen om zich te ontwikkelen en ontdekken wie ze zijn en wat ze leuk vinden.

Twee zusjes geven het startsein voor de eerste paal

Het nieuwe gebouw past qua sfeer en uitstraling bij de naastgelegen scholen en in het straatbeeld. 
 

Architect Marjo van Keulen tekende het ontwerp van het pand. De bouw wordt gerealiseerd door aannemer Werk-kracht.nl uit Alphen aan den Rijn, Lok installaties uit Bodegraven en wordt begeleid door bouwkundig adviesbureau Alphaplan.  


Het jongste zusje verliet begin dit jaar samen met haar moeder als laatste KDV De Kleine Schat voordat het gebouw gesloopt werd. Nu mochten haar twee oudere zussen samen met de wethouder en Bart Elenga op de grote knop drukken. Met luid applaus werd de start van de bouw van het nieuwe pand ingezet. De confetti danste door de lucht. De kinderen versierden de eerste heipalen die de volgende dag daadwerkelijk de grond in gingen.


MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp