Word Gouda het nieuwe thuis voor Beatrice uit Italië?

Als je bij de scouting in de leeftijdsgroep zit van de ‘explorers’ dan is een jaar op uitwisseling precies wat bij je past. Welk gastgezin ‘ontdekt’ samen met Beatrice de omgeving in Nederland?

Vanaf augustus tot de zomervakantie 2024

Eind augustus 2023 is het voor Beatrice zover: zij komt naar Nederland. Een lang gekoesterde droom gaat in vervulling. Een moedige stap op weg richting volwassenheid. Beatrice gaat een jaar meedraaien in het voortgezet onderwijs in Nederland en wonen bij een gastgezin. Zij kijkt er enorm naar uit en wil graag onze Nederlandse cultuur en mentaliteit leren kennen. Er is alleen één probleem voor haar, zij heeft nog geen gastgezin. Zonder dit gastgezin mag Beatrice niet naar Nederland komen. Leert zij dus niets van hoe wij in Nederland met elkaar omgaan of hoe lekker haring en drop is. Maar leren wij ook niet van alles over de scouting. Een gemiste kans dat zal iedereen beamen. Daarom de vraag: ‘Bij welk gastgezin mag de vriendelijke en zorgzame Beatrice tot de zomervakantie 2024 komen wonen?

“Als je voor Bea kiest, heb je een hele interessante en lieve meid in huis. Wij bedanken jullie alvast voor de gastvrijheid.’’

Ouders

Beatrice (17) uit Italië

Interesses Lezen • Kamperen • Muziek • Actuele gebeurtenissen • Muziek en films Eigenschappen Luisterend oor • Vriendelijk • Zorgzaam • Verantwoordelijk

Beatrice in het kort:

· Ik zit al acht jaar bij de scouting en dat is erg belangrijk voor mij omdat ik er veel heb geleerd. Met de scouting ga ik twee keer per maand kamperen; dit vind ik echt heel leuk!

· Reizen vind ik superleuk. Later wil ik dit ook heel veel doen.

· Ik luister naar alle soorten muziek en ben erg benieuwd waar jullie naar luisteren; misschien hebben we iets gemeen!

· Ook houd ik veel van make-up, kleding en geverfd haar. Laatst heb ik mijn haar donkerblauw geverfd.

· Mijn vrienden zouden mij beschrijven als een vrolijk en grappig persoon.

· Ik ben erg gefascineerd door Nederland. Het is bijzonder hoe divers Nederland is en ik kan niet wachten om hier een jaar te wonen.

Hoe word ik gastgezin?

Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de scholier. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Zolang je maar enthousiast bent en open staat voor een interculturele ervaring. Gedurende de uitwisseling wordt het gastgezin en de scholier begeleid door één van onze Local Coordinators. Verder organiseert Travel Active events voor scholieren en gastgezinnen. Als gastgezin zorg je alleen voor kost en inwoning voor de scholier. Alle overige kosten zijn voor rekening van Travel Active of voor de scholier zelf.

Meer informatie? Willen jullie Beatrice een warm thuis bieden? Neem dan contact op met het High School Holland team via 085 2224810 of highschoolholland@travelactive.org. Op de website vind je meer informatie over het worden van gastgezin!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp