Reeuwijk-Brug West (bijna) klaar

Met een gezellig bakkie én wat lekkers, een zakje patat en een springkussen werd woensdag 10 mei gevierd dat Reeuwijk-Burg West (bijna) klaar is. Vrijwel de hele wijk is de afgelopen jaren op de schop gegaan. Straten opnieuw ingedeeld en gelegd, riolering opgehoogd inclusief ander groot onderhoud. Samen met inwoners, de verantwoordelijke dorpswethouder Robin Kersbergen en de heer Mollenhof van aannemer Bunnik Groep werd daarom feestelijke stilgestaan bij de oplevering.

Niet alles ging zonder slag en stoot en er zijn heel wat uren overlegd geweest met inwoners, het dorpsteam, projectmedewerkers van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de aannemer om de megaklus voor elkaar te krijgen. Ook juridisch is niet alles zonder slag en stoot gegaan. Bij de herindeling werden verschillende stroken grond die in de jaren in gebruik waren genomen en als tuin onderhouden door inwoners teruggevorderd door de gemeente. Wat in een aantal gevallen heeft geleid tot juridische procedures die nog steeds lopen.

Ook over de verlichting op het Westplein wordt nog het nodige gesteggeld. Destijds was met wethouder Nieuwenhuizen afgesproken dat op het plein aangepaste verlichting zou komen om het beeld aantrekkelijker te maken. Die afspraak is de gemeente vooralsnog niet nagekomen. Ook over het omkappen van veel bomen hebben veel bewoners een uitgesproken mening.

Toch was daar gister niets van te merken. Er ging ook veel goed. Zo kreeg het West-plein samen met het dorpsteam onder leiding van voormalig voorzitter René Stoppelenberg een aantrekkelijk groen karakter en in het algemeen kijken alle betrokkenen terug op een proces dat met vallen en opstaan uiteindelijk heeft geleid tot een wijk die er weer mag zijn. Het opknappen van de Erasmusweg en de Van Goghstraat staat nog op de planning voor eind dit jaar. In het voorjaar 2024 is dan Reeuwijk-Brug West echt helemaal klaar.

Foto: gemeente Bodegraven-Reeuwijk

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter