Optisport organiseert Goede Doelen Bingo “opbrengst voor Stichting BuddyBike Bodegraven”

Op zaterdag 13 mei 2023 vindt de officiële opening plaats van het nieuwe zwembad De Kuil, dat in beheer is van Optisport. Om de feestelijke opening luister bij te zetten, wordt ’s avonds een Goede Doelen Bingo georganiseerd in de centrale hal van het zwembad. De Bingo start zaterdag om 19.30 uur en vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Optisport heeft er voor gekozen de opbrengst van de Bingo te doneren aan de Stichting BuddyBike Bodegraven.

De reden hiervoor is dat de doelstellingen van de BuddyBike aansluiten bij de doelstellingen van Optisport, namelijk om gezonder te leven en mensen in beweging te krijgen. Door de opbrengst van de Bingo te schenken aan de Stichting BuddyBike Bodegraven kan er een wezenlijke bijdrage worden geleverd aan het bestrijden van eenzaamheid en het onder de mensen brengen van jongeren en ouderen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen of weinig buiten komen.

De stichting BuddyBike Bodegraven is op 14 april 2016 opgericht en bestaat geheel uit vrijwilligers. De Rotaryclub Bodegraven heeft het initiatief genomen om een belangrijk deel van de stichtingskosten voor de aanschaf van de fiets, de pr-communicatie en fondsenwerving voor haar rekening te nemen. Dankzij maatschappelijk betrokken partners is de BuddyBike in gebruik genomen.

De BuddyBike is een elektrisch ondersteunde duofiets, speciaal ontworpen voor mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen of weinig buiten komen. De fiets biedt de mogelijkheid om naast elkaar te zitten, zodat je onderweg niet alleen van de natuur kunt genieten maar ook eenvoudig met elkaar kunt praten. Het is een fantastische manier om samen te genieten van het fietsen en om sociale contacten op te bouwen.

De stichting BuddyBike Bodegraven heeft als visie en missie om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het bestrijden van eenzaamheid. Door mensen bij elkaar te brengen en samen te laten fietsen, wordt er sociale interactie gecreëerd en kunnen mensen nieuwe vriendschappen opdoen. Het is bewezen dat beweging en sociaal contact een positief effect hebben op zowel de fysieke als mentale gezondheid.

Het is geweldig dat Optisport zich inzet voor deze mooie en belangrijke stichting. De opbrengst van de Bingo zal bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van de Stichting BuddyBike Bodegraven en het bestrijden van eenzaamheid. Het is inspirerend om te zien dat bedrijven zoals Optisport zich inzetten voor maatschappelijke doelen en bijdragen aan het welzijn van mensen. Laten we hopen dat meer bedrijven het voorbeeld van Optisport zullen volgen.

Vrijwilliger BuddyBike iets voor jou?

Ben jij een sportieve fietser die graag iets wilt betekenen voor de maatschappij? Dan is vrijwilliger worden bij de BuddyBike misschien wel iets voor jou! De BuddyBike is ontworpen om mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen of weinig buiten komen de mogelijkheid te bieden om samen met een vrijwilliger of familielid op pad te gaan. Op deze manier kunnen zij genieten van het buiten zijn, de frisse lucht en de natuur, en tegelijkertijd contact maken met andere mensen.

De BuddyBike is op zoek naar sportieve Bikers die willen fietsen met gasten uit verschillende instellingen, waaronder Vijverhof, Dagverzorging Rijngaarde, Wierickehoeve, De Parel, Kwintes, en Stichting Siloah, en met personen die zelf geen biker hebben. Als vrijwilliger bij de BuddyBike help je mee om de fiets op de weg te krijgen en mensen te laten genieten van een ontspannen fietstochtje.

Om vrijwilliger te worden bij de BuddyBike is het belangrijk dat je actief betrokken bent in de samenleving en een gezellig en sociaal persoon bent. Daarnaast beschik je over een goede lichamelijke conditie en ben je in staat om enkele uurtjes per week beschikbaar te zijn. Het hebben van een luisterend oor of het organiseren van activiteiten is een pré.
 

Het is belangrijk om te weten dat als Biker bij de BuddyBike je dient te beschikken over een eigen WA verzekering. Daarnaast zijn alle vrijwilligers verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de Gemeente (VNG).

Als vrijwilliger bij de BuddyBike draag je bij aan het vergroten van de mobiliteit en sociale contacten van mensen die daar moeite mee hebben. Je kunt mensen helpen bij het verminderen van gevoelens van eenzaamheid en isolement. Het is een mooie manier om iets te betekenen voor de maatschappij en tegelijkertijd plezier te hebben in het fietsen en contact maken met andere mensen.

Ben jij enthousiast geworden over vrijwilliger worden bij de BuddyBike? Neem dan contact met hen op en meld je aan als vrijwilliger! Samen kunnen we zorgen voor meer beweging, plezier en verbinding in onze samenleving. Meer info via:   info@buddybike.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter