Maak het mee in Castellum!

Op maandagavond presenteerde directeur & programmeur Marcel ’t Sas het nieuwe, afwisselende programma voor theaterseizoen 2023/2024. In een boordevol programma vol live previews en de overhandiging van de eerste theaterbrochure aan wethouder Anouk Noordermeer en de aanwezige theaterliefhebbers, werd het startschot gegeven voor de start van de kaartverkoop op vrijdag 12 mei a.s. om 10.00 uur.

Naast een groot aantal bekende namen zoals Bert Visscher, Roué Verveer, Anne Wil Blankers, Van der Laan & Woe, Scapino Ballet, Paul de Leeuw en Herman van Veen biedt het nieuwe programma voor elke inwoner van Alphen aan den Rijn een aansprekende voorstelling. Rode draad door het programma is ‘meemaken & mee maken’ want niet alleen kan jong en oud genieten van de beste voorstellingen uit binnen- en buitenland, ook zijn er veel mogelijkheden om zelf theater te maken. Hiervoor wordt samengewerkt met bestaande projecten en nieuwe initiatieven in de gemeente Alphen a/d Rijn en worden zoveel mogelijk mensen actief bij alle plannen betrokken. Zo zijn er onder andere vanaf september de WijkJury’s, is er een musical 4-daagse voor kinderen en kunnen lokale makers professionals ontmoeten tijdens speciale workshops en meet & greets.

Tijdens de feestelijke seizoenspresentatie konden de bezoekers alvast genieten van liveoptredens. Het spits werd afgebeten door Milène van der Smissen die een muzikale ode aan Dolly Parton gaf, gevolgd door gitarist Mart Hillen die als geen ander een complete band uit zijn gitaar weet te toveren. Halverwege de presentatie verscheen cabaretier Thijs Kemperink om – heel toepasselijk – een stuk uit zijn avondvullende voorstelling ‘Halverwege’ te spelen. De avond werd afgesloten door cabaretier en voormalig barman Arjan Kleton die het publiek trakteerde op een mix van herkenbare verhalen, snelle publieksinteracties en veel grappen.

Tussen de live voorproefjes door lichtte Marcel ’t Sas kort een aantal voorstellingen toe te lichten, die extra aandacht verdienden. Aan de hand van een aantal actuele (maatschappelijke) thema’s plaatste hij een aantal voorstellingen in de spotlights, zoals Boni

de musical over slavernij en het dans- en theaterspektakel So Far So Good over framing. Een pakkende voorstelling gemaakt voor en met jongeren, naar aanleiding van de avondklokrellen in Rotterdam. Door onderwerpen te kiezen die actueel zijn, nodigt Castellum uit om een gesprek te starten over de wereld om ons heen en ons te verdiepen in actuele maatschappelijke dilemma’s.

Na een afwisselend programma nam wethouder Anouk Noordermeer officieel de eerste brochure in ontvangst en werd de avond afgesloten met een hapje en drankje om het afgelopen, succesvolle theaterseizoen af te sluiten en het nieuwe feestelijk in te luiden. Er valt heel wat mee te maken in Castellum. Een bezoeker vatte het mooi samen: “Ik heb een heel andere kijk gekregen op de voorstellingen. Door vanavond ga ik ook iets kiezen wat ik nog niet ken.”

Start verkoop Dinsdag 9 mei: brochure verschijnt; ook online te bekijken via https://bit.ly/brochure2324

Vrijdag 12 mei, 10.00 uur: start de (online) verkoop via theatercastellum.nl VIPs kunnen met voorrang en korting boeken vanaf 9 mei, 10.00 uur De kaartverkoopbalie is ook op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 mei geopend van 12.00-14.00 uur.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter