INSECT! in Museum Gouda

Werk van cursisten van de Nederlandse Keramiekopleiding

Museum Gouda toont vanaf 13 mei een selectie van werk van tweedejaars cursisten van de Nederlandse Keramiekopleiding. De aanstormende keramisten hebben zich laten inspireren door insecten. De kriebelende en friemelende beestjes hebben niet alleen een bijzonder uiterlijk, maar spelen ook een belangrijke rol in de natuur. Daarnaast zijn ze kwetsbaar, net als keramiek. Hiermee sluit de tentoonstelling aan bij het thema Nieuw leven van de Goudse Keramiekdagen, die dit jaar plaatsvinden op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 19 mei op de Markt in Gouda. De tentoonstelling INSECT! is daarna nog tot en met 22 oktober 2023 te zien in het museum. 

De bonte selectieobjectenin de tentoonstelling INSECT! is samengesteld door Ingmar Reesing, conservator van Museum Gouda en de docenten van de Nederlandse KeramiekopleidingDeze opleiding in Gouda is de enige professionele opleiding tot keramist in Nederland en cursisten komen uit het hele land om zich dit ambacht eigen te maken. 

INSECT! IN MUSEUM GOUDA 

Werk van cursisten van de Nederlandse Keramiekopleiding, geïnspireerd op insecten 

13 mei tot en met 22 oktober 2022 

Openingstijden: dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter