Nieuwe dingen leren met dementie, kan dat?

Bij dementie denken we vaak aan problemen met het geheugen, zoals vergeten en het onthouden van informatie. Dit kan leiden tot onzekerheid, verlies van interesse en het minder ondernemen van activiteiten. Maar wist je dat mensen met dementie ook nieuwe dingen kunnen leren? Met de juiste begeleiding ontdek je de mogelijkheden.

Op maandagavond 15 mei is Ilse Toet te gast, werkzaam bij Ergotherapie Boskoop Waddinxveen. Wat doet een ergotherapeut en hoe kan zij mensen met dementie en hun mantelzorger(s) helpen het dagelijkse leven vorm te geven en activiteiten te ondernemen? Hoe begeleid je als mantelzorger iemand het beste? En hoe leer je nieuwe dingen aan? Je hoort hoe je dit kan stimuleren door middel van verschillende methodes.

Maandelijks wordt er op de derde maandag van de maand afwisselend in Gouda, Bodegraven en Reeuwijk een Alzheimer Café georganiseerd. Dit is een toegankelijke ontmoetingsplek waar informatie, tips, adviezen en ervaringen worden gedeeld over leven met dementie. Iedereen die te maken heeft met dementie is van harte welkom.

Eerstvolgende café in Gouda op 15 mei

Locatie: Ontmoetingscentrum Van Noord, Lekkenburg 1 (de oude bieb)

Tijd: 19:30-21:00 uur, inloop vanaf 19:15 uur

Thema: Nieuwe dingen leren met dementie

Het volgende café is op 19 juni in Bodegraven. Benieuwd naar het thema, het volledige jaarprogramma en meer informatie?

Kijk op https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-holland

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter