Tentoonstelling ‘De reizende kunstenaar. Daniël Tavenier op reis met schetsboek en schilderslinnen’

Kunstuitleen Gouda 6 mei t/m 24 juni

Daniël Tavenier zal niet snel zonder zijn kwasten en potloden op reis gaan. Waar hij een mogelijkheid ziet, zet hij de schildersezel neer en begint in de vrije natuur te schilderen. Of hij tekent op een servetje aan een tafel in een restaurant de omgeving na, inclusief de obers! Dit zijn spontane reisimpressies die ter plekke worden vastgelegd in schetsboeken of op kleine paneeltjes. Je kunt uiteraard op allerlei manieren reizen combineren met kunst. Bijvoorbeeld ‘in de voetsporen van’, waarbij je plekken bezoekt waar een kunstenaar is geweest en daar een deel van zijn oeuvre heeft vervaardigd. (Denk aan Van Gogh!). Maar je kunt ook nà de reis je herinneringen in het atelier verwerken.

In deze tentoonstelling zijn de spontane reisimpressies van Daniël Tavenier te zien, die hij schilderde en optekende in o.a. Bretagne, Ierland en Venetië.

Workshop

Ook de kriebels gekregen om vakantieschetsen te maken? Kom dan naar de workshop die Daniël Tavenier op zaterdag 13 mei om 13.00 uur geeft in de kunstuitleen! Bij mooi weer wordt er geschetst in de Goudse binnenstad. De workshop duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname kost € 15,- per persoon; er kunnen maximaal 12 personen aan mee doen (vol=vol). Graag opgeven voor woensdag 10 mei via info@kunstuitleengouda.nl.

Opening

Op zaterdag 6 mei om 14.00 uur wordt de tentoonstelling van Daniël Tavenier feestelijk geopend door André Groeneveld, conservator bij het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Belangstellenden zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp