Vrijheid is voor geen geld te koop, het verhaal van C.G. Karssen in oorlogstijd

Vriheyt en is om gheen gelt te coop.

Als de media aan het begin van de oorlog de mond wordt gesnoerd, duiken overal in Nederland verzetskranten op. Letterlijk met gevaar voor eigen leven geschreven, gedrukt en verspreid. Omdat de waarheid vertelt moet worden.

Ook in Bodegraven en omstreken. De Kroniek. Een van die belangrijke verzetsmensen die het dorp heeft gekend is C.G. Karssen speelt hierbij een essentiële rol. Tot het moment van verraad. Op 29 april 1945 wordt hij samen met zijn vrouw en belangrijk verzetsleider, Chiel Edelman uit zijn huis gehaal. Karssen wordt na hardhandig verhoor afgevoerd naar het politiebureau in Gouda. Waar de kogel hem wacht.

Samen met zijn dochter, Cock Karssen, volgen we het indrukwekkende verhaal van haar vader in die laatste week van de oorlog.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter