Programma 4 mei herdenking

De 4 mei comités in onze gemeente hebben voor verschillende dorpen en kernen een programma opgesteld. Hieronder het overzicht van de plechtigheden op donderdag 4 mei.

Reeuwijk-Brug

Om 19.30 uur begint de stille tocht vanaf De Ark naar de gedenkplaats in het Dag Hammarskjøldplantsoen. Om 19.50 uur is de herdenking bij het monument, met koraalmuziek door OBK, hoornsignaal, twee minuten stilte, Wilhelmus, kransleggingen, toespraken van de familie Lewis en wethouder Dirk-Jan Knol. Afsluiting in De Ark.

Waarder

Om 19.30 uur wordt verzameld op het Kerkplein, daarna volgt de stille tocht naar het verzetsmonument. Om 19.58 uur is de herdenking bij het monument. Op het programma staan het spelen van de Last Post, de twee minuten stilte, het spelen van het Wilhelmus vs. 1 en 6, kransleggingen, een voorgedragen gedicht door een leerling, toespraak van de burgemeester en defilé langs het monument. Na afloop is men welkom voor koffie in de Huiskamer van Waarder.

Nieuwerbrug

Vanaf 19.50 uur wordt bij het gedicht op het plein voor het Wierickehuis een overdenking gehouden, waarbij de voorzitter van de Oranjevereniging en wethouder Jan Leendert van den Heuvel een woordje zullen doen. Daarna volgt de twee minuten stilte en het blazen van de Last Post. Er worden vervolgens duiven losgelaten als symbool van de vrede.

Bodegraven

De herdenking wordt georganiseerd bij het monument op algemene begraafplaats Vredehof aan de Noordzijde in Bodegraven. Het programma start om 19.30 uur. Het Bodegraafs Vocaal Ensemble, onder leiding van John Boumans, komt dit jaar zingen. Het wordt afgewisseld met de voordracht van twee gedichten. De namen van de gevallen oorlogsslachtoffers uit Bodegraven worden voorgelezen door Cock Karssen. Wethouder Robin Kersbergen woont de herdenking namens het college bij. Aansluitend aan de herdenking vervolgt het programma zich in het Evertshuis. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Meer informatie: viermeiherdenkingbodegraven.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp