Rioolverstopping? Pas op voor oplichting

Bij de gemeente Gouda komen meldingen binnen van onbetrouwbare bedrijven die voor veel geld rioolontstoppingen zeggen te kunnen oplossen. Een verstopt riool wilt u natuurlijk zo snel mogelijk goed opgelost hebben, en voor een juiste prijs. Dit is wat u dan kunt doen:

U bent huurder

Als u huurder bent, neem dan contact op met de verhuurder. Zij hebben regels over wie verantwoordelijk is en hoe de verstopping opgelost wordt.

U bent huiseigenaar

Als u huiseigenaar bent, probeer er dan achter komen waar de verstopping zit. Als huiseigenaar bent u zelf verantwoordelijk voor verstoppingen van de huisaansluiting tot het ontstoppingsstuk. Dit betekent dat de leidingen van de wc, badkamer, wasmachine, en de keuken uw verantwoordelijkheid zijn. (Niet iedere aansluiting heeft een ontstoppingsstuk, in dat geval is de huiseigenaar verantwoordelijk tot het hoofdriool.)

De huiseigenaar is verantwoordelijk voor verstoppingen van de huisaansluiting tot het ontstoppingsstuk. Niet iedere aansluiting heeft een ontstoppingsstuk, in dat geval is de huiseigenaar verantwoordelijk tot het hoofdriool.

Bent u verantwoordelijk? Let dan goed op bij het zoeken naar hulp. Als u een bedrijf zoekt via bijvoorbeeld Google, lees de websites goed door. Bel niet direct het eerste bedrijf dat u ziet, maar kijk en vergelijk.

Een groot deel van Gouda heeft een speciaal rioolsysteem: een opgeboeid riool. Dat is een riool dat altijd onder water staat. Het is daarom verstandig om een lokaal bedrijf te zoeken dat u kan helpen. Die weten om te gaan met een opgeboeid riool.

Als het gemeentelijk riool verstopt is, geef dat dan zo snel mogelijk door aan de gemeente. Dat kan via het algemeen telefoonnummer 14 0182 of de app Slim melden. Via de pagina melding riool en grondwater kan dit ook.

Opgelicht? Maak een melding

Slechte bedrijven die hoge tarieven vragen voor (meestal) slecht werk zijn een landelijk probleem. U hebt met een verstopping een probleem dat u snel wilt oplossen en misschien heeft u maar beperkte kennis van zaken. Daar kan misbruik van worden gemaakt. Is dat u overkomen, maak dan melding bij de politie.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp