Rohda’76 sterkste in derby

Zonder zelf tot oogstrelend voetbal te komen won Rohda’76 thuis verdiend met 2-0 van het Driebrugse WDS dat in degradatienood verkeert.

,,Het enige dat ik mijn spelers kan verwijten, is dat ze niet meer doelpunten hebben gemaakt,’’ vond trainer Arjen Linstra na afloop. Daar had de oefenmeester wel een punt. Bij rust ging de thuisclub weliswaar met 1-0 aan de leiding, maar voor hetzelfde geld had zijn team halverwege het streektreffen de gasten al op ruimere afstand gezet. Nu bleef het bij een fraaie treffer van Wessel Sterk. Die wist na een krap kwartier met een prachtige omhaal de score te openen: 1-0. Even later had Jeroen Schouten de 2-0 op zijn schoen, maar die trof van dichtbij slechts de lat.

Verdubbeling

De verdubbeling van de score kreeg pas tien minuten na de rust gestalte. Uit een vlot lopende aanval van de blauwwitten wist Jorg Schreuder na enig heen en weer getik voor het doel de bal de juiste richting mee te geven: 2-0.

Daarna had de marge hoger uit kunnen vallen, maar het vinden van het net bleek een te grote opgave.

De verdiende driepunter werd overschaduwd door het uitvallen van Steven Holthuijsen. De robuuste verdediger moest na een forse tackle op zijn enkel hinkend het veld verlaten.

Er resteren nog drie competitiewedstrijden. Niet op komende zaterdag. Een week later – op zaterdag 13 mei – gaat Rohda’76 op bezoek bij Zwammerdam, de nummer twee van de ranglijst.

Wessel Sterk schildert met zijn omhaal de 1-0 op het scorebord. Foto Don van der Meer

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter