Paviljoen Gouwestrand op GOUDasfalt open

Op dinsdag 2 mei opent restaurant Gouwestrand haar deuren op GOUDasfalt. Na een aantal weekenden ‘proefdraaien’ is het klaar om haar gasten zes dagen per week te verwelkomen. Naast een kop koffie, een koud biertje of een heerlijke cocktail, serveert Gouwestrand eerlijke, lokale en duurzame gerechten, waaronder de lekkerste gerechten uit eigen steenoven en ‘beachgerechten’ voor zomerse dagen op het strand.

“De afgelopen weekenden hebben we een warming up gedaan door voorzichtig aan open te gaan”, vertelt Bert Munts van Gouwestrand. “Inmiddels zijn we lekker warmgedraaid en kijken we er naar uit om op volle kracht gasten te ontvangen”. Gouwestrand is zes dagen per week open, van dinsdag t/m zondag. “Je kunt bij ons genieten van eerlijke en smaakvolle gerechten, met aandacht voor vegetarische en veganistische keuzes. En we gaan koken op open vuur, omdat we zowel over een steenoven, rookoven als houtskooloven beschikken. Onze chef-kok Danny Dijkhuizen zit vol met goede ideeën”.

Van shared-dining tot strandstoelen


Het keukenteam, maar ook de medewerkers in de bediening staan te trappelen om aan de slag te gaan. “We bieden shared-dining aan door onze wisselende specials op de kaart. Op het strand zullen onze beachgerechten de hoofdrol gaan spelen. Deze kunnen overigens ook binnen gegeten worden”. Wat Munts en zijn team betreft mag de zon volop gaan schijnen, want ook de buitenbar is klaar voor gasten. “Het strand is voorzien van zitzakken, strandstoelen en parasols. Een gedeelte van het strand hebben we overdekt met een grote strandtent. Dat zorgt ervoor dat een lokaal buitje het strandgevoel niet in de weg staat”. Verder kunnen gasten op het terras aan de voorzijde van Gouwestrand genieten van het uitzicht op de Hollandsche IJssel, de idyllische Goudse binnenstad en molen ‘t Slot.

Duurzame verbouwing

Gouwestrand is gevestigd in het Paviljoen van GOUDasfalt. De afgelopen maanden heeft een bouwteam van vrijwilligers van GOUDasfalt het pand op een duurzame manier verbouwd en geïsoleerd. Zo werden balken uit de pastorie van de Gouwekerk hergebruikt, kregen restanten van andere bouwprojecten hier een nieuwe bestemming en werd er geïsoleerd met hennepblokken, onbewerkt hout en een sedumdak. Munts en zijn team namen de keuken, het interieur van het restaurant en de buitenboel onderhanden.

Reserveren mogelijk

Gouwestrand biedt een industriële ambiance, midden in het Groene Hart. Het is open van dinsdag t/m zondag (maandag gesloten) van 13:00 tot 23:00 uur. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar Gouwestrand voor een lekker kopje koffie, een lunch, een borrel of lekker eten in een sfeervolle omgeving. Reserveren (voor tafels binnen) kan op: www.gouwestrand.nl. Kijk daar ook op voor meer informatie over het menu, vacatures en speciale evenementen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp