Het doek is gevallen voor RVC’33

Vier wedstrijden voor het eind is het duidelijk: RVC’33 is te licht bevonden voor de tweede klasse D. Mooi, dat we het vaak de tegenstanders erg lastig konden maken, waarbij we geregeld het lid op de neus kregen in de laatste fase van meerdere wedstrijden. Maar de ranglijst liegt niet. In de wedstrijd van vandaag waren we goed voorbereid op wat we konden verwachten.

De Ajax Sportman Combinatie heeft een goede organisatie, met spitsen, die vooral in de ruimte achter de verdediging willen opduiken en vooral zeer gevaarlijk is bij spelhervattingen, zoals corners en vrije trappen. Omdat we dit met een goede defensieve organisatie wisten te ontmantelen groeide het zelfvertrouwen om zelf ook minder de lange bal te spelen en werd op verschillende momenten goed onder die druk uitgevoetbald. In de 15de minuut wist een spits een keer op te duiken voor Stefan, die hier wel raad mee wist. In de 33ste minuut wist Luuk van Leeuwen goed diepte in zijn spel te krijgen en dook zelf de vijandelijke zestien in en wist de bal bij Mark Sluijs te krijgen, die helaas over schoot. In de 40ste minuut werd ASC uit een corner gevaarlijk, maar was er voldoende druk op de kopper waardoor het gevaar niet kon uitmonden in een doelpunt. In de 44ste minuut stond vlagger Richard Verweij goed om te zien dat een aanvaller van ASC buitenspel stond en deed zijn schot daarna er niet meer toe.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. RVC’33 liet ASC nauwelijks gevaarlijk worden, maar had zelf niet voldoende gif om kansen uit te bouwen tot echt doelgevaar. Het dichtst bij een goal was Mees Booy, die een voorzet vanaf rechts net niet binnen wist te koppen. En dan gebeurt, wat eigenlijk het hele seizoen te vaak gebeurt. De tegenstander krijgt in de 77ste minuut opnieuw een kans (ditmaal wel uit een gewone aanval) en scoort de 1-0. Dit is geen diskwalificatie van ASC, want wie zijn wij om wat van hun speelwijze te vinden. Zij halen hiermee immers meer punten dan de Reeuwijkers. De laatste 10 minuten werd er nog geprobeerd om de verdiende gelijkmaker te scoren, maar ASC liet zien, waarom het een ploeg is, waar het moeilijk scoren is. Ook de grote kans in de 92ste minuut van Frank Stolwijk, na een puntgave voorzet van Jop Gabriëls, kon niet tot doelpunt worden gepromoveerd. RVC’33 daalt met opgeheven hoofd af naar de derde klasse.

De groei die dit jaar is doorgemaakt zit niet alleen in de (te weinig) behaalde punten. Er heerst uiteraard wel teleurstelling, maar geen gevoel van falen. In de laatste wedstrijden gaan we laten zien, waar we goed in zijn: strijden voor elke meter. Door de versterkte promotie-/degradatie regeling is vanaf plaats drie tot en met twaalf niemand zeker van handhaving. Er zal nog een ploeg direct degraderen en drie daarboven moeten nacompetitie spelen. En de 7 daarboven zijn veilig. Dus niemand zal even de punten uit Reeuwijk op komen halen. Dat is voor de laatste wedstrijden een mooi doel, wie trekken wij mee.

Eerst een weekend vrij en met de laatste drie wedstrijden (Oudewater, Kagia en Legmeervogels) laten zien, dat we niet veel tekortkomen.