Grandioos Gospelconcert door Muziekvereniging Oefening Baart Kunst Driebruggen

Op zaterdagavond 29 april stond het Evertshuis in Bodegraven bol van de Gospel-muziek door koor en orkest. Als aftrap van het jubileumjaar ter ere van het 95 jarig bestaan van Muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen was een groots Gospelconcert georgani-seerd in deze fraaie locatie. Samen met het Gospelkoor Spirit met leden uit de regio Den Bosch werden voor een bomvolle zaal fraaie en vooral swingende gospelliederen uitgevoerd. Het reper-toire bestond uit liederen zoals ‘Let there be Praise en O Happy Day’. Spirit zong koorrepertoire, OBK speelde orkestrepertoire en er werden gezamenlijk liederen uitgevoerd. Onder leiding van koordirigent Wilma van der Schoot en OBK dirigent Mark van Mil kon het publiek naar hartenlust meeklappen, zingen en swingen. Kortom, een heerlijk feestje.

Een rustpunt in dit spektakel was het optreden van een delegatie uit een onbekend klooster, een groepje monniken betrad de zaal tot groot vermaak van het publiek. De leden van het “zware ko-per” hadden een habijt aangetrokken en de karakteristieke pruik opgezet, later aangevuld met een hilarische non. Nadat de zaal weer tot bedaren was gebracht werd het prachtige en ingetogen ‘Down in the River’ gespeeld dat met luid applaus werd beloond!

De avond was een groot succes, perfect georganiseerd door de jubileumcommissie van OBK en natuurlijk door het publiek dat enthousiast reageerde op de veelal uptempo muziek.

Een mooi begin van het jubileumjaar van de 95 jarige!

www.obkdriebruggen.com

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter