Openbaar vervoer toegankelijker met Sunflower keycord

Naast mensen met een zichtbare beperking moeten ook reizigers met een verborgen beperking veilig en comfortabel met het openbaar vervoer in Zuid-Holland kunnen reizen. In de regio Drechtsteden, Molenlanden, Gorinchem (DMG) wordt daarom vanaf nu het Sunflower keycord erkend.

Qbuzz, vervoerder in de regio DMG, is partner van Hidden Disabilities Sunflower. Deze organisatie heeft een keycord ontwikkeld voor reizigers met een verborgen beperking. Door dit keycord te dragen laten reizigers zien dat ze een klein beetje meer aandacht of ruimte nodig hebben van chauffeurs of medereizigers.

Toegankelijk ov voor iedereen

Het gaat hier om reizigers met bijvoorbeeld autisme, ADHD, PTSS, Alzheimer, chronische pijn, dementie, angst en visuele- of gehoorstoornissen. Mensen met een dergelijke beperking lopen regelmatig tegen onbegrip aan. Hun situatie is niet direct zichtbaar en wordt daarom niet herkend. Een keycord helpt hierbij. De Qbuzz medewerkers helpen deze reizigers graag. Het kan zo simpel zijn als wat meer tijd geven, een zitplaats in de bus aanbieden of hulp bieden met in- en uitstappen.

De Hidden Disabilities Sunflower is een internationaal erkend symbool en zorgt ervoor dat deze mensen wel gezien worden en net dat beetje meer aandacht, ruimte, tijd of rust krijgen dat ze nodig hebben. Qbuzz biedt de Sunflower Keycord gratis aan in de ov-winkel in Dordrecht. In de eerste week zijn er al 50 keycords opgehaald.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp