Moeizame wedstrijd en toch ruimschoots winst voor Vriendenschaar 1

Op zaterdag 22 april was het tijd om het veldseizoen te hervatten voor alle korfballers. Vriendenschaar 2 en 1 namen het thuis, tijdens een helaas druilerige middag, op tegen WION. Het was een moeizame wedstrijd voor Vriendenschaar 2, maar hij mondde toch uit in 13-10 winst; een belangrijke overwinning voor handhaving in de tweede klasse.

Dat ‘moeizame’ bleek een voorbode voor de wedstrijd van Vriendenschaar 1. Er werd goed verdedigd door de Bodegravers – waardoor WION ook weinig kans kreeg om te scoren – maar de aanvallen waren traag en niet rendabel. Net voor rust stond de stand op slechts een 4-3 voorsprong, wat in de laatste seconden voor rust nog uitliep naar 7-3.

De tweede helft leken de Bodegravers het ‘veldkorfbal’ – en direct ook bijbehorend slecht weer – beter onder de knie te hebben en ook meer energie in de wedstrijd te stoppen. Het afrondingspercentage in de aanval werd ook hoger, waardoor er uiteindelijk met 18-7 werd gewonnen. Vriendenschaar 1 heeft nu negen van de negen wedstrijden in het veldseizoen 2022/2023 gewonnen, zullen zij na de meivakantie gaan voor tien uit tien? We zullen het zien op zaterdag 13 mei.