College bekijkt aanpassingen Raadhuisweg/Zoutmansweg

Na dreigende woorden van busmaatschappij Arriva om de Raadhuisweg/Zoutmansweg uit de route te halen, heeft het College van Burgemeester en Wethouders in overleg met medefinancier de Provincie Zuid-Holland besloten te gaan kijken of de Raadhuisweg/Zoutmansweg op bepaalde punten alsnog aangepast moet gaan worden.

Die mededeling kwam van wethouder Robin Kersbergen tijdens de gemeenteraadsvergadering afgelopen woensdagavond 26 april. Kersbergen gaf aan dat hoewel er over het algemeen positief wordt gereageerd op de herinrichting en gebleken is dat de gereden snelheid daadwerkelijk is gedaald, de busmaatschappij Arriva op enkele punten bij gebruik problemen ondervindt, Er loopt inmiddels een inventarisatieproces en de wethouder hoopt voor de zomer de raad te kunnen informeren over de mogelijke maatregelen.

Dieter Möckelmann (CDA) die al enige tijd samen met Robin Borg (Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk) aandacht vragen naar aanleiding van verschillende incidenten en ongelukken die zich na oplevering van de weg hebben voorgedaan, was blij dat deze stap is genomen. “Er is veel goeds aan de weg”, gaf hij aan. Toch blijven er minpunten te benoemen, vulde hij zijn betoog aan. Ondanks de positieve geluiden zijn er ook veel bewoners die zich nog steeds zorgen maken. Niet alleen vanwege de onoverzichtelijke situaties en ongevallen, maar ook de onduidelijkheid rondom de defecte verkeerslichten en de beugels op het pad van alles.

Möckelmann liet nadrukkelijk weten blij te zijn met de inventarisatie, maar het te betreuren dat een dreigement van Arriva hiertoe heeft geleid en niet de vele zorgen en klachten vanuit de bewoners. Volgens het gemeenteraadlid zijn er slecht enkele kleine aanpassingen nodig om de weg alsnog succesvol te maken.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter