Hoe denkt u over het opwekken van duurzame energie in uw gemeente?

Geef uw mening!

Welke soort gebieden en projecten vindt u het meest geschikt voor het opwekken van zonne-energie? In het kader van de Regionale Energiestrategie RES hoort de gemeente graag wat u het meest passend vindt.

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft met de gemeenten Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas afgesproken om meer duurzame energie op te wekken uit zonne-energie. Met zonnepanelen op grote daken of met zonnevelden (grote aantallen zonnepanelen) op land. Deze plannen staan in de Regionale Energiestrategie Midden-Holland.

De gemeente hoort graag van u als inwoner welke soort gebieden en projecten u het meest geschikt vindt voor het opwekken van zonne-energie. Is een landbouwgebied het meest passend voor een zonneveld? Of een gebied met bedrijventerreinen? Is het belangrijk dat een zonneveld amper zichtbaar is? Houden we rekening met de planten en dieren in het gebied? Antwoorden op dit soort vragen horen we graag van u. Daarom is er een online vragenlijst. Ook voeren we gesprekken met inwoners op straat. En we nodigen u uit voor verschillende bijeenkomsten voor inwoners en betrokken organisaties. Denkt u met ons mee?

Vragenlijst

In deze vragenlijst vragen we welk soort gebieden en projecten u geschikt vindt voor het opwekken van zonne-energie. Ook vragen we uw mening over onderwerpen die hiermee te maken hebben, zoals het gebruiken van energie en investeren in projecten voor duurzame energie.

Vul vóór 17 mei de vragenlijst in via bodegraven-reeuwijk.nl/hoe-denkt-u-over-opwekken-van-duurzame-energie en maak ook nog kans op één van de tien VVV-bonnen van 25 euro.

Wilt u de vragenlijst per post ontvangen en op papier invullen? Of hebt u andere vragen? Stuur een mail naar res@regiomiddenholland.nl.

Straatgesprekken

Naast de vragenlijst gaan we mensen ook op straat vragen stellen over het opwekken van duurzame energie. Dinsdagochtend 2 mei staan we op het Raadhuisplein in Bodegraven en op woensdagmiddag 10 mei bij winkelcentrum Miereakker in Reeuwijk-Brug.

Bijeenkomsten

Vervolgens is er op 25 mei een bijeenkomst in Reeuwijk-Dorp voor inwoners en betrokken organisaties om verder met elkaar in gesprek te gaan. Op 7 juni is er een vergelijkbare bijeenkomst in Waarder.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven? Kijk op resmiddenholland.nl en meld u daar aan voor de nieuwsbrief. De resultaten van de vragenlijst, straatgesprekken en bijeenkomsten komen samen in een rapport. Deze gebruiken de gemeenten na de zomer voor verdere besluiten over het opwekken van duurzame energie.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp