Fietspad Brasem

De doorfietsroute tussen station en de Bodegraafse wijk Weideveld en het Limespark is sinds kort open. Jaren na de aanleg van de fietsbrug over de Broekveldselaan is het laatste stukje van de fietsverbinding, met provinciale subsidie, afgerond.

Eerdere plannen om het fietspad door te trekken hadden geen draagvlak bij de omwonenden. Daarom fietsten mensen altijd een stukje over de klinkers van de Brasem. Dit was geen veilige verkeerssituatie. Dankzij buurtbewoners heeft de gemeente de plannen aangepast en is er zelfs meer groen gerealiseerd in plaats van minder groen. Er is voor gekozen om het voetpad niet in het plan mee te nemen. Daarnaast is de fundering anders aangepakt. In plaats van acht bomen hoefde slechts één boom ruimte te maken voor de doorfietsroute. Voor die boom heeft de gemeente drie nieuwe bomen aangeplant.

Het was de bedoeling om de werkzaamheden in het begin van dit jaar af te ronden, maar vanwege de weersomstandigheden, kabels, leidingen en zettijd hebben buurtbewoners langere tijd een minder mooi uitzicht gehad. Vorige week is het pad geasfalteerd en komende weken volgt het afwerken en inzaaien van de bermen en het plaatsen van de lichtmasten.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp