Dorpsteam Reeuwijk-Brug pleit voor inclusieve invulling vrijkomend winkelpand Westplein

In een brief aan de gemeenteraad vraagt het Dorpsteam van Reeuwijk-Brug het college en de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om op het Westplein een maatschappelijk inclusief initiatief te starten. Dit zou dan moeten komen in het pand waar binnenkort bloemenwinkel Blooms zijn deuren sluit. Volgens het bestemmingsplan heeft het pand een maatschappelijke functie en daar zou een concept zoals Brownies & Downies of het Goudse ‘Jantje zag eens Pruimen hangen’ (een cadeau winkel met kleinschalige horeca waar mensen met een beperking werken) volgens het dorpsteam meer dan welkom zijn.

Het team betreurt, net als veel buurtbewoners, dat Blooms uit het straatbeeld gaat verdwijnen. Niet alleen de bloemenzaak zelf, maar ook de ‘gezellige bloementafels die het plein mede aankleden’ gaan gemist worden. Een van de mogelijk potentiële huurders die zich bij de gemeente heeft gemeld zou een fysiotherapiepraktijk zijn, maar dat zien veel inwoners volgens het dorpsteam niet zitten. De vrees bestaat dat de huidige transparantie en gezelligheid van het winkelpand dan verloren gaan. Vanuit privacyoverwegingen zal een gesloten gevel ontstaat met afgeschermde ramen.

Het team heeft inmiddels contact opgenomen met Saskia Langezaal. Een onderneemster uit Gouda met veel ervaringen op het gebied van concepten waarbinnen mensen met een beperking in een beschermde omgeving volledig deel uitmaken van de samenleving. “Hoe mooi is het wanneer het lukt om op deze locatie een concept te vestigen dat bijdraagt aan de bijdraagt aan de inclusiviteit en diversiteit in de wijk”, laat het Dorpsteam Reeuwijk-Brug weten.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp