Museum Nieuwkoop aanstaande zaterdag open voor publiek

Vanaf zaterdag 29 april is iedereen welkom om het nieuwe Museum Nieuwkoop te komen bekijken. Om 12 uur zullen de vrijwilligers de deuren openen. Voor deze feestelijke gelegenheid heeft het museum een mooie actie bedacht. De eerste 100 gasten mogen aanstaande zaterdag voor slechts 3 euro naar binnen en kinderen krijgen zelfs gratis toegang!

Met een bezoek aan het nieuwe Museum Nieuwkoop krijg je inzicht in het ontstaan en de veranderingen in het landschap. Door diverse collecties over de omgeving tentoon te stellen, ontdek je niet alleen de omgeving van Nieuwkoop, maar leer je ook hoe een groot deel van Nederland is ontstaan. Nieuwkoop staat model voor de veranderingen in het Hollandse landschap door de eeuwen heen. Vanaf de eerste ontginningen tot aan de huidige situatie met plassen, moerassen, polders en droogmakerijen.

Eerder deze maand was er al een opening voor genodigden. Gedeputeerde van Zuid-Holland mevrouw Willy de Zoete deed de openingshandeling op dinsdag 4 april. Na de laatste hand te hebben gelegd aan de diverse exposities en opstellingen is het museum nu dan ook voor het publiek geopend. In het museum heeft ook het VVV een prachtige nieuwe plek gekregen.

Adres, openingstijden en informatie

Museum Nieuwkoop is te vinden aan de Noordenseweg 23 in Nieuwkoop, op het terrein van De Zevensprong. De openingstijden zijn woensdag, vrijdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. De entreeprijs is 6 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen tot 12 jaar. Voor meer informatie kun je het beste de website bekijken: museumnieuwkoop.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp