De ultieme kringloopwinkel

Ik zal eerlijk zijn, ik ben blij dat ik op Koningsdag niet meer om vijf uur op een kleedje hoef te zitten. De kinderen zijn inmiddels zo oud dat het niet meer hoeft. Natuurlijk, als het zonnig en warm is, is het prima, maar in de motregen bij zeven graden, vond ik het toch wat minder. Maar even op de vrijmarkt lopen, dat doe ik natuurlijk wel. Op zoek naar dat ene ding wat je hele leven al wilt hebben of die Rembrandt die iedereen over het hoofd heeft gezien.

Spullen. Om spullen te maken, is energie nodig. En energie wekken we op deze wereld voornamelijk op met kolen, olie of gas. En dat levert CO2 op wat slecht is voor het klimaat. Dus minder spullen maken, heeft impact. Los van of je iets nu echt nodig hebt, kan je je ook afvragen of het nieuw moet zijn. Een kinderfiets, kleding, gereedschap, tuintegels, glazen, kerstspullen, boeken, een buggy, moet het nu echt altijd nieuw zijn? Of is het prima als het tweede -of derdehands is?

Het ligt niet aan de beschikbaarheid. In elke stad of dorp is er tegenwoordig wel een kringloopwinkel. Vaak zelfs meer dan één. En daar hebben ze heel veel bruikbare en zeer betaalbare spullen. En daarnaast zijn er online ook veel mogelijkheden. Iedereen kent inmiddels wel Marktplaats. Maar ook Vinted, voor kleding, is erg populair. En donderdag, op Koningsdag, hebben we natuurlijk alle vrijmarkten. Waar van alles te krijgen is, tegen over het algemeen hele schappelijke prijzen. Kortom, de ultieme kringloopwinkel.

Groet,

Arthur de klimaatburgemeester

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp

Column:

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp